Opleidingen details Forta Opleidingen
Positieve supervisie en intervisie (ID nummer: 327949)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Mantelzorgmakelaars365-11-2018 t/m 4-11-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Uitgangspunten

‘Van je fouten leer je het meest …’ is het gezegde. Onderzoek laat echter zien dat je meer leert van je successen. Toch wordt er in supervisie en intervisie nog vaak alleen besproken wat er mis is en hoe dat te herstellen is.

Bij positieve supervisie en intervisie draait het juist om wat er goed gaat en waarop verder gebouwd kan worden. Wat werkt? Hoe lukt dat? Wat zijn de sterke kanten en talenten van supervisanten en intervisanten – en van jezelf als supervisor? Hoe zijn die kwaliteiten vaker in te zetten? Deze vernieuwende visie, gebaseerd op de positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie, versterkt de competenties van supervisanten en intervisanten. En dat is nu precies het doel van supervisie en intervisie.
In deze cursus presenteert Fredrike Bannink haar model gebaseerd op de vier pijlers:

doelformulering, 2. vinden van competenties, 3. werken aan vooruitgang en 4. reflectie.

Elke pijler wordt onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en oefeningen. Er is tevens aandacht voor de samenwerkingsrelatie tussen supervisoren en supervisanten, en tussen intervisanten onderling.

Doelgroep

Supervisoren die samen met hun supervisanten willen bouwen aan successen en competenties in plaats van mislukkingen en tekortkomingen te repareren.

Deelnemers aan of begeleiders van intervisiegroepen die deze visie willen leren kennen en inzetten in het leren van en aan collega’s.

De cursus is geschikt voor zeer uiteenlopende werksettingen zoals de (g)gz, onderwijs, bedrijfsleven, coaching, mediation.

Doel

Na afloop van deze cursus:

  • heb je kennisgemaakt met de theorie en praktijk van de positieve supervisie en intervisie
  • heb je geoefend met een aantal praktische toepassingen, die je direct in je werk kunt inzetten
  • heb je nieuwe inspiratie opgedaan voor (nog) meer werkplezier

Werkwijze

Iedere bijeenkomst bestaat uit een theoriegedeelte en een workshop waarin je – vaak in kleine groepen – oefent en discussieert. Je kunt ook zelf een casus inbrengen. Naast de cursusbijeenkomsten moet je rekenen op een tijdsinvestering van ongeveer 6 uur per cursusdag voor huiswerk (opdrachten, literatuurstudie).

Achtergrond docent

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog specialist en jurist. Ze heeft een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam. Ze is docent en supervisor van onder andere de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en docent postacademisch onderwijs.

Ze is een internationaal keynote speaker, trainer en auteur van rond de veertig boeken op het gebied van oplossingsgerichte gespreksvoering, positieve psychologie, positieve cognitieve gedragstherapie en positieve supervisie.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau NIP A&O | A&G Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
CliƫntondersteunersRegisterplein
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
1 2 3 4
Nee
 Aandachtsfunctionarissen
 CliĆ«ntondersteuners
 Gezinshuisouders
 GGZ agogen
 Maatschappelijk werk
 Mantelzorgmakelaars
 Sociaal Agogen
 Sociaal Juridisch dienstverleners
 Sociaal Werkers
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDocent Frederike Bannink

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Zorgen voor anderen begint bij jezelf. Met toewijding, aandacht en kwaliteit biedt Forta Opleidingen daarom opleidingen die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We bieden de mogelijkheid om registraties up to date te houden en je persoonlijke effectiviteit als zorgprofessional te meten. De huidige beroepspraktijk vraagt om nieuwe inzichten, verdieping én inspiratie. Daar maken we ons dan ook hard voor.

Begonnen als opleidingstak van GGZ-instelling de FortaGroep, is Forta Opleidingen inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en we beschikken daar over een aantal trainingsruimtes. Het werkgebied van Forta Opleidingen is echter veel groter, want we organiseren opleidingen door heel het land.

Westblaak 94
3012 KM
Rotterdam
010-2620736