Opleidingen details Stichting Anselmus Colloquium
Anselmus Colloquium "Van digitalis naar digitaal - de opmars van de persoonlijke farmacotherapie’ (ID nummer: 327820)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Cursus ZA512-9-2018 t/m 11-9-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zelfs visionairs zagen het internet niet aankomen; wie voorzag de overgang van de zwart-bakelieten telefoon aan de muur naar de smartphone van vandaag? Met deze voorbeelden blijft voorzichtigheid geboden wanneer men voorspellingen wil doen omtrent de farmacotherapie van de toekomst. Maar we schuwen voorspellingen niet, want de apotheker wil voorbereid zijn. Het Anselmus Colloquium van 12 september a.s. werpt een blik in de toekomst en bespreekt de opmars van de digitalisering in de farmacotherapie.

Wat waren de farmacotherapeutische aardverschuivingen in het recente verleden, en waren die eigenlijk wel voorzien? Welke verwachte ontwikkelingen zijn nooit gekomen? Na deze terugblik kijkt het colloquium vooruit en bespreekt opkomende digitale technieken voor het bevorderen van de uitkomst van farmacotherapie – van gedragsbeïnvloeding, via het op afstand meten van werking, bijwerkingen en therapietrouw, tot de feedback van deze data terug naar gedragsbeïnvloeding.

Het colloquium behandelt de biologicals en biosimilars. Een aansluitende sessie zal gewijd zijn aan de volgende revolutie na de biologicals: de advanced medicinal pharmaceutical products (ATMPs): ‘levende’ farmaceutische producten. De apotheker die zich afvraagt of er binnenkort in de apotheek of zelfs bij de patiënt thuis medicijnen 3D geprint gaan worden wordt bediend met een daarop toegesneden sessie.

De toekomstige ontwikkelingen zullen worden besproken in het concept van farmacotherapie als maatpak. De afsluitende sessie van het colloquium werpt een dappere, samenvattende blik in de toekomst.

Het colloquium van 12 september a.s. is het zesde lustrum; met zoveel verleden nemen wij u graag mee naar de toekomst.

Beroepsgroep
Openbaar apothekers (OA)
primaire doelgroep: officine- en ziekenhuisapothekers; tevens studenten, aio's, industrie-apothekers, universitaire en industriële medewerkers en geïnteresseerden uit andere beroeps­groepen.
Fysieke bijeenkomst met lezingen en vraag & antwoord na elke lezing
•betaling via iDEAL - - € 245,- ; •overmaken, niet via iDEAL en betaling aan de zaal € 300,-
80
Leerdoelen:
Na afloop van deze dag heeft de deelnemer
- kennis en inzicht van de geschiedenis en (toekomstige) ontwikkelingen van technologie en e-zorg op het gebied van de persoonlijke farmacotherapie;
- kennis en inzicht in de ontwikkeling van 'Advanced therapy medicinal products';
- kennis en inzicht in de ontwikkeling en financiële aspecten van Therapeutische eiwitten en de rol van biosimilars;
- kennis en inzicht op de invloed van farmacogenetica op de persoonlijke farmacotherapie;
- inzicht gekregen in de toepassing van 3D-printing bij persoonlijke farmacotherapie.
Nee
De dag wordt gevuld met een zevental presentaties en opent met een inleidende presentatie over de geschiedenis en opkomst van persoonlijke farmacotherapie. Vervolgens worden technologische ontwikkelingen op het gebied van de e-zorg nader besproken. Daarna wordt ingegaan op de toekomst van de 'Advanced therapy medicinal products' en hoe deze producten onderdeel zijn van op maat gesneden farmacotherapie. Na de lunch wordt nader ingegaan de ontwikkeling van Biologicals en de mogelijkheden van biosimilars, gevolgd door een presentatie waarin wordt ingegaan op de invloed van farmacogenetica bij farmacotherapie op maat. In een volgende presentatie worden de mogelijkheden van 3D-printen voor persoonlijke farmacotherapie toegelicht. Ten slotte wordt aandacht besteed de toekomst van de geschetste ontwikkelingen voor de toekomst en de rol van de apotheker in de persoonlijke farmacotherapie
Sprekers:
prof. dr A.H.L.M Pieters, Universiteit Utrecht
dr C. Rijcken, apotheker (Region Europe Director Digital Innovation
drs K. Hoogendoorn, apotheker/ATMP onderzoeker – GMP ATMP Faciliteit
prof. dr H. Schellekens, Universiteit Utrecht
prof. dr H. Guchelaar, LUMC Leiden
Riley Reese, BSc, MSc, Predictive Health Technologies, TNO
prof. dr. M. Danhof, RU Leiden
Bestand  
Folder Anselmus Colloquium 2018.pdf3-6-2018 11:562733 KB
Ja
12-9-2018
Tijd10:00 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Stichting Anselmus colloquium organiseert themadagen (colloquia) voor openbare en ziekenhuisapothekers, die zich op de hoogte willen stellen van de nieuwe farmaceutische ontwikkelingen. Ook studenten, AIO's, industrie-apothekers, universitaire medewerkers en medewerkers in de industrie, alsmede geinteresseerden uit andere beroepsgroepen, zoals artsen en dietisten, zijn van harte welkom op de colloquia.

Hoenderhoeve 9
3992 XK
Houten
030 6377226