Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Mindfulness in de klinische praktijk (ID nummer: 327333)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen84-9-2018 t/m 3-9-2021

Mindfulness in de klinische praktijk

 

De belangstelling voor mindfulnessmeditatie is het afgelopen decennium explosief toegenomen onder professionals in de psychische gezondheidszorg. Enerzijds overstijgt mindfulness categorische diagnostiek, omdat het zich richt op de onderliggende oorzaken van pijn en lijden, anderzijds is er sprake van een snelle ontwikkeling in specifieke toepassingen op diverse klinische gebieden en stoornissen.

Daarnaast is mindfulness ook voor onszelf als clinici relevant. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van diverse basale therapeutische kwaliteiten zoals aandacht, acceptatie, empathie, compassie, en gelijkmoedigheid (dit geldt voor alle stromingen). Of bij het helpen voorkomen van een burn-out.

Deze cursus leert u om mindfulness in te zetten al naar gelang de unieke behoeften van de cliënt en je eigen therapeutische stijl en deskundigheid. Zo wordt er, naast het behandelen van de literatuur, gewerkt met oefeningen. Er wordt geen vastomlijnd behandelprotocol aangeboden.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
8
16
ja
655
18
toetsing en evaluatie
N.v.t.
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.