Opleidingen details PAO Trois Vallées
27ste vakcursus Staying Alive: Naai eens een oor aan! (ID nummer: 327249)
 (0) 

Beoordeling per persoon

Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen punten voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing205-1-2019 t/m 4-1-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

27ste vakcursus PAO Trois Vallées: Staying Alive: Naai eens een oor aan!

De medisch gecompromitteerde patiënt in de tandheelkundige praktijk:

Onze levensverwachting neemt jaarlijks toe. Maar onze laatste levensjaren zijn toenemend gevuld met chronische ziekten, die voor een groot deel ambulant worden behandeld. Daarnaast stijgt het aantal dentate ouderen – en daarmee het aantal chronisch zieken in uw patiëntenbestand. Herkenning van en omgaan met patiënten en hun chronische ziekten tijdens uw tandheelkundige behandeling wordt een dagelijks aandachtspunt. Tijdens deze cursus wordt u bijgepraat over en leert u omgaan met veel voorkomende Systeem Ziekten (van o.a. hart, nier en long alsmede suikerziekte) en de consequenties voor u als  tandarts. Indicatiestelling voor antibiotische profylaxe komt ook ter sprake in dit onderdeel.

Stollingsstoornissen en verhoogde bloedingsneiging – Hoe te handelen?:

In dit cursusonderdeel krijgt u een update over de fysiologie van de bloedstelping en een goed inzicht in de meest voorkomende verworven stollingsstoornissen door: trombocyt aggegratieremmers, vitamine-K antagonisten en Nieuwe Orale Anticoagulantia (NOAC’s). Speciale aandacht is er voor uw beleid als invasieve tandheelkundige ingrepen nodig zijn bij deze groep patiënten.

Polyfarmacie bij Ouderen: Hoe ermee om te gaan als Tandarts?

Van alle 65-plussers in Nederland heeft 75% minimaal 1 chronische aandoening en 40%  (nu al 1,2 miljoen mensen) gebruikt dagelijks 5 farmaca of meer. Van de 80-plussers gebruikt bijna 50% meer dan 9 farmaca.  Hoe ga je als tandarts hier praktisch mee om? Welke co morbiditeit is van meer belang dan andere? Hoe krijgt u een logische medicatie-clustering? Welke medicijnen zijn relevant in uw dagelijkse praktijk? Dit cursusonderdeel geeft u praktisch bruikbare antwoorden. Onder andere de middelen bij osteoporose zoals bisfosfonaten komen ter sprake in dit cursusonderdeel.

Gezichtspathologie en Huidafwijkingen en hun behandeling

Dagelijks kijkt u naar de gezichten van uw patiënten. Maar ziet u ook waar u naar kijkt? Soms zijn afwijkingen de patiënt nog niet opgevallen. Soms heeft de patiënt een klacht over zijn gezicht, maar weet niet wat ermee moet. Wegens de toegenomen zonbelasting in onze populatie de afgelopen 40 jaar, wordt er een ‘tsunamie’ aan (gezicht)huid-kankers voorspeld. Omdat u de patiënt regelmatig ziet, kunt u een belangrijke rol in de vroegdiagnostiek van huidkanker spelen. Op deze cursus maakt u kennis met verschillende huidafwijkingen en leert u huidkanker in het gezicht herkennen en hoe te verwijzen. Tevens verneemt u over behandelmogelijkheden ervan.

Kleine mondchirurgie 

Regelmatig stelt u in uw praktijk de indicatie om een wortelrest te verwijderen of een apexresectie te doen. Tijdens de workshops in deze cursus leert u die indicaties stellen en kunt u praktische ervaring op doen middels:

1. Chirurgie practicum hechten: Dento-alveolaire chirurgie is een onderdeel van de mondheelkunde waar ook de algemeen practicus zich prima in kan bekwamen. Kennis over de toepassing en uitvoering van verschillende hechttechnieken is daarbij onmisbaar. In dit practicum krijgt u uitleg over en leert het uitvoeren van hechten met de vingers en de naaldvoerder. De enkelvoudige, horizontale - & verticale matras, doorlopende en festonneer hechttechnieken kunnen worden beoefend met verschillende draaddikten

2. Chirurgie practicum apexresectie: Als een wortelkanaal behandeling niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd blijkt soms de noodzaak voor chirurgische endodontie. Een apex resectie of kijkflap kan in de algemene praktijk uitgevoerd worden.

De indicatie voor een chirurgische behandeling als aanvulling op een wortelkanaal behandeling zal worden besproken . De chirurgisch-endodontische procedure zal aan de hand van het prakticum worden uitgelegd.

Workshop Levensreddend handelen

Op toegankelijke en interactieve wijze leert u in deze week hoe te handelen in medische noodsituaties. De workshop is een afwisseling van theorie en praktijk waarin in uw praktijk voorkomende levensbedreigende aandoeningen aan bod komen. De inhoud is gebaseerd op de huidige richtlijnen van de Spoedeisende Hulp. U ontvangt een Basic Life Support (BLS)certificaat.

Het Bedrijfs-Hulp-Verlenings(BHV)-pakket.

Speciaal voor geïnteresseerden inventariseeert de organisatie de mogelijkheid, om naast de BLS een Brandblus- en Reddings-Workshop  te organiseren, zodat u na onze vakcursus ook compleet BHV-geregistreerd bent.  Daar zijn meerkosten van € 200,- aan verbonden en  is een minimum aantal geïnteresseerden voor vereist.

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
dhr. Robert van Es, mw. Birgitte Tulp, firma Schok&Pomp olv dhr. Bernard Leenstra en firma Blus&Red
Bestand  
programma 2019.doc27-5-2018 23:5247 KB
20
mondhygienist of tandarts
2205
Deze prijs is gebaseerd op een deelnemersarrangement bestaande uit: cursus/halfpension 7 dagen/verblijf in een 2-persoonskamer/ 6-daagse skipas/activiteiten (voor 200 euro meerkosten kan men deelnemen aan de toevoeging Blus&Red)
 
Hoofdniveau
Bijzondere tandheelkunde
Medisch algemeen
Kaakchirurgie en mondziekten
Tandheelkunde algemeen
Geriatrie
5-1-2019 t/m 12-1-2019
LocatieSaint-Martin-de-Belleville (FR) (Toon kaart)

 PAO Trois Vallées
 (30) 
De organisatie PAO Trois Vallées organiseert 1x per jaar een week een vakcursus in januari in Reberty Frankrijk. Deze cursus duurt 21 uur en wordt afgesloten met een examen. Er wordt heel veel praktisch onderwijs gegeven. De docenten zijn altijd heel gedreven mensen met heel veel kennis van zaken en landelijk goed bekend als vakdocent.
ds.Prinsweg 20 8161 CJ Epe
8161 CJ
Epe
0578-612296