Opleidingen details Inspektor Research Systems B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

College QLF Diagnostiek (ID nummer: 326486)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing914-6-2018 t/m 13-6-2021

Doelstelling van het College QLF-Diagnostiek, is om tandartsen, mondhygiënisten en andere mondzorg professionals de wetenschappelijke achtergrond en de klinische toepassingen van QLF te leren, zodat QLF in een klinische setting optimaal kan worden geïmplementeerd.

Module I: 

Introductie over QuantitatieveLicht-geïnduceerde Fluorescentie (QLF). Toelichting van het ontstaan van QLF, wetenschappelijke bevindingen en gepubliceerde studies komen aan bod in een opsomming van de belangrijkste in vitro en in vivo resultaten, relevant voor gebruik in de klinische setting van een tandheelkundige praktijk.

Tijdsduur: 1,5 uur

Module II:

Behandelen van diverse casussen die samen worden bekeken en beoordeeld. Het bespreken van de casussen geeft inzicht in de correcte klinische interpretatie van foto’s. Diagnostiek van mondhygiëne en cariës risico assessment wordt doorlopen. Ook vals-positieve foto’s worden bekeken en besproken.

Tijdsduur: 1,5 uur

Module III:

Korte inleiding basis kennis QLF. Verdere verdieping speciaal gericht op de klinische toepasbaarheid van de techniek in een tandheelkundige praktijk. Hoe wordt QLF geïmplementeerd? Welke randvoorwaarden zijn van belang bij implementatie? Welke onderdelen worden ingezet bij het beoordelen van mondhygiëne en potentieel cariës risico? Hoe worden foto’s genomen en geanalyseerd? 

Tijdsduur: 1,5 uur

Module IV:

Korte inleiding basis kennis QLF. Aansluitend vindt een hands-on practicum plaats, waarbij tandheelkundig personeel de ruimte krijgt om zelf met de QLF-apparatuur en Q-Raysoftware te werken. Het maken van de digitale QLF mondfoto’s en het beoordelen van een mond, wordt begeleid door een klinisch ervaren QLF specialist.

Tijdsduur: 2,5 uur

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM)
Drs. K. van Daelen
Prof. Dr. IR. E. de Josselin de Jong
6
HBO of WO
190
Betreft €47,50 per module
 
Hoofdniveau
Tandheelkunde algemeen
Locatie
Bijeenkomsten
 Vakinhoudelijke scholingAantal urenDatumTijd
College QLF Diagnostiek Module I21,517-10-2019
College QLF Diagnostiek Module II21,517-10-2019
College QLF Diagnostiek Module III21,524-10-2019
College QLF Diagnostiek Module IV32,524-10-2019

Wetenschappelijke achtergrond informatie relevant voor de klinische toepassing van Quantitative Light-induced Fluorescence (QLF) voor tandheelkundig personeel.

Postbus 10274
1001 EG
Amsterdam
+31 20-6764988
Selecteer een bestand aub.