Opleidingen details Stichting Kwaliteit in Basis GGZ
Congres Basis GGZ (ID nummer: 325636)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten729-11-2018 t/m 28-11-2019
Nascholingsgegevens van de beroepsgroep:Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register

Het betreft een congres voor, over en door aanbieders van Basis GGZ. 

5 jaar Generalistische Basis GGZ

De Basis smaakt naar meer!

De Basis GGZ bestaat vijf jaar. We zien een zorgaanbod waar veel ruimte is voor vernieuwing en samenwerking tussen cliënt en zorgprofessional. De Basis GGZ kent een eigen vorm van behandelen. Professionals kijken verder dan de behandelkamer en de psychologie, waarbij het draait om positieve, duurzame gezondheid. Tijd voor een kijkje in de keuken!

Doel en doelgroep van het congres:

Het doel is om GBGGZ-aanbieders te inspireren door van elkaar te leren. Het congres biedt zowel de stand van wetenschap en praktijk als de nieuwste innovaties. Ook bieden we GBGGZ-aanbieders, cliënten en organisaties rondom de Basis GGZ een podium om (eigen) goede voorbeelden binnen de Basis GGZ te laten zien. Naast GBGGZ-aanbieders zijn andere geïnteresseerden als cliënten, beleidsmakers, POH’s, verzekeraars en bedrijven van harte welkom.

In 7 verschillende ruimtes zullen ongeveer 50 sprekers hun werk op het gebied van de Basis GGZ laten ervaren. Op het hoofdpodium staan spraakmakende sprekers uit de Basis GGZ. Verder zijn er verschillende verdiepingsblokken rondom samenwerken, innovaties, methoden, meetinstrumenten, herstel, dichterbij de cliënt. Binnen ieder verdiepingsblok komen 3 verschillende sprekers aan het woord met als doel de deelnemers te laten ervaren hoe er tegen het onderwerp wordt aangekeken door verschillende partijen.

De uitgenodigde sprekers zijn daarom zeer divers; van universitair hoofddocent tot business developer en van ervaringsdeskundige tot klinisch psycholoog. 

Na het congres zullen deelenemers meer weten over hoe hun collega's Basis GGZ aanbieden, welke innovatieve methoden er beschikbaar zijn, hoe de rol van de Basis GGZ in de wijk wordt opgepakt en welke meetinstrumenten er wellicht bruikbaar zijn die beter bij de eigene regie van de Basis GGZ passen. 

Deelnemers zullen geënthousiasmeerd worden door verhalen van ervaringsdeskundige en deze als gesprekspartner weten te vinden en de deelnemers zijn geïnspireerd doordat ze ervaren hebben wat er allemaal op hun vakgebied gebeurd. 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
NIP-Eerstelijnspsychologie NIPPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
1 2 3
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
Bestand  
Blokkenschema 0108.xlsx2-8-2018 13:0219 KB
112,50 met een gereduceerd tarief van 57,50 voor dragers van het Keurmerk Basis GGZ.
Tijd10:00 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelooft dat de GGZ-zorg in Nederland van goed naar beter kan. We zijn ervan overtuigd dat we nooit klaar zijn met het werken aan ‘de juiste zorg op het juiste moment’ voor mensen met psychische klachten.

Dit doen wij onder andere door basis ggz aanbieders elkaar te laten inspireren op het eerste basis ggz congres. Op dit congres komen goede voorbeelden uit de basis ggz samen met de laatste innovaties en stand van wetenschap en praktijk. Hiervoor willen we accreditatie aanvragen.

Schipholweg 103
2316 XC
Leiden
0623060875