Opleidingen details Stichting DOKh
Kcoetz symposium 2018: ’Kcoetz ontketend!’ (ID nummer: 325617)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Diabetes Zorg331-5-2018 t/m 30-5-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Tijdens het Kcoetz symposium kunt u 2 keer een keuzeworkshop volgen. Hieronder vindt u de omschrijvingen per workshop en het programma.

Alle workshops zijn te volgen voor huisartsen, POH's en diëtisten. 

Workshop 1: De nieuwe multidisciplinaire richtlijn chronische nierschade

Spreker: Karima Farhat, nefroloog
In samenwerking met: Arianne Tange, kaderarts DM

In deze workshop wordt de nieuwe multidisciplinaire richtlijn chronische nierschade toegelicht.

Workshop 2: Nieuwe leefstijl vervangt medicatie bij diabetes, maar hoe bouw je het af?

Spreker: Nynke van der Zijl, huisarts
In samenwerking met: Kim Russ, diëtist

Steeds meer mensen beseffen dat ze door het aanpassen van hun leefstijl hun ziekte kunnen omkeren. Het is aan u om dat op een veilige en verantwoorde manier te begeleiden. In deze workshop leert u hoe u dat kunt doen. Welke medicatie bouw je als eerste af en hoe vaak heb je contact met de patiënt? Wat doe je als de glucosewaarde weer oploopt? Wie doet wat (huisarts, POH, diëtist)? Kortom een leerzame workshop voor alle betrokken disciplines waar samenwerking met elkaar en de patiënt centraal staat.

Workshop 3: Het vrouwenhart

Spreker: Iris Westendorp, cardioloog.
In samenwerking met: Martijn Bakker, huisarts

We weten steeds meer over de verschillen tussen mannen en vrouwen als het gaat om hart- en vaatziekten. Zo zijn de symptomen van een hartinfarct bij vrouwen vaak minder duidelijk. Ook de ontwikkeling van aderverkalking verloopt anders bij vrouw. In deze workshop zal worden ingegaan op de oorzaken hiervan. De workshop wordt gegeven door Iris Westendorp. Zij is cardioloog en is gepromoveerd op de relatie tussen vrouwelijke hormonen (oestrogenen) en hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zij zal ons met een presentatie en casuïstiek aan de hand nemen in dit nog relatief onderbelichte onderwerp.

Workshop 4: COPD ook bij jou in de buurt?

Sprekers: Christian Melissant, longarts; Daniel Winkeler, changemanager & organisatieadviseur; Arita Immerzeel, praktijkondersteuner

COPD in de buurt draait al een aantal jaren in Zandvoort. Omdat wij graag willen uitbreiden in de regio krijgt u in deze workshop informatie over het project zelf en wat het voor u betekent als u in de toekomst mee zou willen doen.

Workshop 5: Ziektelast, hulpmiddel in de zorg

Spreker: Barend van Duin, kaderarts COPD

In deze workshop staan we stil bij hoe we de invloed van COPD op de kwaliteit van leven nu inschatten en wordt een nieuw hulpmiddel hiervoor, de Ziektelastmeter, geïntroduceerd. Het gebleken positieve effect op de uitkomsten van de COPD zorg en wat precies maakt dat dit instrument effectief is worden toegelicht en de stand van zaken t.a.v. de implementatie wordt besproken.

Workshop 6: Masterclass DM: What's new in diabetes land?

Spreker: William van Houten, internist

Het diabetes landschap is de laatste tijd behoorlijk aan het veranderen. Naast de oude bekenden, veel nieuwe gezichten en soms zelfs vernieuwende inzichten. Tijdens de workshop zal een middels casuïstiek worden ingegaan op de nieuwkomers en hun mogelijke plaats in diabetes land.

Tijd17:30 - 21:30
Locatie

Stichting DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100