Opleidingen details Revalis

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

"MENTALE VEERKRACHT, HET VERSCHIL TUSSEN LIJDEN EN LEIDEN" (ID nummer: 325420)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3428-6-2018 t/m 27-6-2019

Er is steeds meer belangstelling voor Positieve Psychologie en Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Door haar nieuwe definitie op gezondheid; ‘Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’,
staat het begrip ‘veerkracht‘ steeds meer in de aandacht. Ook wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer het belang van veerkracht bij o.a. chronische pijn. Chronische pijn is een steeds groter wordende problematiek. Sommige wetenschappers stellen dat het verlies van veerkracht aan de basis ligt van chronische pijn.

Veerkracht en stress
Psychische factoren, samengebracht in het begrip stress, kunnen iemand ziek maken, psychisch en/of lichamelijk. Wat er ook gebeurt in ons leven; veranderingen, negatieve gebeurtenissen, een verlies of stress op het werk, steeds weer wordt de manier waarop we ons een weg banen door het leven bepaald door onze veerkracht.

Wat is Mentale Veerkracht?
Maar wat verstaan wij onder mentale veerkracht? En hoe helpt dit tegen stress? Wat betekent stress nu werkelijk voor ons lichaam en geest? Kun je veerkracht meten en kun je het verbeteren? Michael Portzky vertelt u alles over zijn onderzoek naar veerkracht. Hij is klinisch psycholoog, neuropsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, docent diagnostiek, op de rol erkend gerechtsexpert psychodiagnostiek, en auteur van alle Nederlandstalige vragenlijsten inzake veerkracht, het ‘palliatieve pallet’ en het boek Veerkracht.

Leerdoelen:
Kennis van theorie over het stresssysteem en veerkracht;
Meten van veerkracht;
Het palliatieve pallet – therapeutische handvaten voor in de dagelijkse klinische praktijk;

(Meerdaagse) Nascholing
25
25 EUR voor beide cursusdagen. Indien aangemeld vóór 16 mei dan is deelname kosteloos. Bij afmelden na 1 juni 2018 worden alsnog de kosten van 25 EUR in rekening gebracht. Voor cursusdag 2 vrijblijvende deelname aan vragenlijsten zoals hierboven vermeld. Persoonlijk rapport: Kosten 75 EUR per persoon.
Tijd17:00 - 20:30
Locatie''''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 20:30
Locatie''''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 20:30
Locatie''''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

Accreditatie aanvraag voor avondsymposium chronische pijn voor POH

Goudsbloemvallei 12 -28
5237MJ
's-Hertogenbosch
Goudsbloemvallei 12 -28
5237MJ
's-Hertogenbosch
073-8200325
Selecteer een bestand aub.