Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Eetstoornissen en CGT: Eten zonder angst (ID nummer: 325356)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog613-9-2018 t/m 12-9-2019

Een trans-diagnostische benadering van eetstoornissen werd geïntroduceerd door Fairburn (2003) en resulteerde in een ‘CBT-E(nhanced)’ programma. Dit programma is empirisch getoetst en succesvoller gebleken dan veel van de behandelvormen die regulier toegepast worden bij eetstoornissen, zowel voor volwassenen als voor adolescenten (Byrne et al, 2011; Dalle Grave et al, 2013; Fairburn et al, 2015).

Op basis van Fairburn’s trans-diagnostische theoretische model is een geprotocolleerd CGT-programma ontwikkeld voor adolescenten, bestaande uit 11 modules: Eten zonder angst (Beer & Tobias, 2011). In de klinische praktijk wordt dit programma veelvuldig gebruikt binnen een multidisciplinaire behandeling, zoals voorgeschreven door de (inter)nationale richtlijnen. Het blijkt – met enkele aanpassingen – evenzeer bruikbaar voor volwassenen.

Het lijkt een effectief programma voor de behandeling van kernsymptomen van de stoornis (zoals angst voor eten en drang tot eetbuien en/of compensatiegedrag) alsook van onderhoudende factoren (zoals negatief zelfbeeld, negatief lichaamsbeeld/lichaamsbeleving).

In deze eendaagse workshop leren deelnemers de modules toe te passen, die zijn beschreven in Eten zonder Angst.

Cognitief gedragstherapeuten, GZ-psychologen, klinisch psychologen, orthopedagogen-generalisten, die werken met adolescenten of volwassenen met een eetstoornis.
 Verdiepend
8
25
ja
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.