Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Gezinnen met heftige pubers (ID nummer: 325352)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog164-6-2018 t/m 3-6-2019

Wat moet je in je gesprekskamer met een ruziënd gezin, waarbij er over en weer heftige verwijten worden gemaakt? Ouders zijn het grensoverschrijdende gedrag van hun puber spuugzat, voelen zich onmachtig en de puber heeft het gevoel het nooit goed te doen. Of ouders zitten met hun handen in het haar en hun puber weigert mee te komen naar gesprekken.

Gezinnen met één of meer kinderen in de puberteit lopen een verhoogd risico op psychische problemen en/of geweld in huis. Ouders krijgen hoogoplopende conflicten, of de strijd mondt uit in fysiek geweld. De puber is dwars en verzet zich of trekt zich juist terug en wordt ongrijpbaar. Bij sommige pubers richt het zich naar binnen en zij gaan zichzelf verwonden. Hoe deze escalaties te doorbreken? Hoe kun je het contact tussen ouders en puber verbeteren en het onderlinge begrip en acceptatie vergroten? In deze cursus wordt de methodiek van Nieuwe Autoriteit (Non Violent Resistance) uiteengezet, aangevuld door hechtingsgeoriënteerde stromingen, die regelmatig nodig zijn om een veilige basis te creëren voor alle gezinsleden en het contact te herstellen.

Bij gelijktijdige inschrijving (op dezelfde dag) voor drie of meer cursussen waarvoor accreditatie is toegekend of aangevraagd i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, ontvang je 10% korting per cursus. Vermeld op het inschrijfformulier code KJ13A.

Wat leer je?

Aan het eind van de cursus ken je de houding en technieken om met ouders de (destructieve) wisselwerking tussen ouders en puber onder de loep te nemen en ouders te coachen hierin verandering aan te brengen.

Teamleden deeltijdbehandeling jongeren
 Verdiepend
8
8
ja
 Ja
 Ja
Hoofdniveau
Jeugd
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.