Opleidingen details Boerhaave Nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus Electrocardiografie (ID nummer: 325260)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten514-9-2018 t/m 13-9-2019

De electrocardiografie is inmiddels een eeuw oud, maar desondanks is het in vrijwel onveranderde vorm nog steeds fundamenteel bij de cardiologische diagnostiek. Ook buiten het ziekenhuis speelt de beoordeling van het ECG, zowel bij keuringen als bij evaluatie van klachten, voor de opsporing van hartafwijkingen een belangrijke rol. Mede door het non-invasieve karakter van het onderzoek worden hiervoor dagelijks vele ECG’s gemaakt. Maar is altijd duidelijk waarnaar gekeken moet worden? Is het normaal of afwijkend en vooral: wat is de consequentie voor de verdere diagnostiek en het beleid? Kortom, allemaal vragen over de doelmatigheid en doelgerichtheid van het laten maken en de beoordeling van het ECG.
De beoordeling van het ECG is een vaardigheid die meestal niet als basisleerstof wordt aangeboden. Voor degenen die de beginselen wel kennen, is het zinnig deze kennis op te frissen en met enige regelmaat te oefenen.

Deze praktische, eendaagse cursus over de beoordeling van het ECG is bedoeld om op interactieve en intensieve manier uw kennis en competenties op peil te brengen. Een e-learning module in de vorm van een pre- en een posttoets wordt u aangeboden. Het maken hiervan is een essentieel en verplicht onderdeel van de cursus. De cursus is geschikt voor iedereen die meer van ECG’s wil weten.
Onder deskundige begeleiding zal geoefend worden aan de hand van relevante casuïstiek, waarbij een ieder de kans krijgt de geactualiseerde of zojuist verworven kennis en vaardigheden in praktijk te brengen.

 

Doelstelling

De cursist heeft de kennis en vaardigheden om een ECG te lezen.

De cursist kan de belangrijkste afwijkingen herkennen.

De cursist heeft enige achtergrondkennis verkregen omtrent de te herkennen afwijkingen en hoe hiermee vervolgens omgegaan wordt in de praktijk.

De cursist is gemotiveerd de tijdens de cursus opgedane kennis te implementeren in zijn dagelijks handelen.

 

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
Bestand 
Basiscursus ECG 2018.docx22 KB
170
Tijd09:30 - 16:45
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Boerhaave Nascholing is de oudste post-academische onderwijsorganisatie op geneeskundig gebied (PAOG) in Nederland.

Met Boerhaave Nascholing wil het LUMC medici en medisch wetenschappelijk onderzoekers inspireren de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen. Ons doel is dat zij steeds de best mogelijke patiëntenzorg leveren. Met deze nascholingsmissie wil het LUMC motiveren, enthousiasmeren en aanzetten tot handelen door een hoge kwaliteit van de nascholing. Die hoge kwaliteit betreft:de inhoud, namelijk actuele thema’s;
de vorm, zoals vooraanstaande sprekers, afwisselend en interactief programma, onderwijskundig maatwerk, e-learning e.d.;
de organisatie en de dienstverlening.
 

Hippocratespad 21
2333 ZD
LEIDEN
Postbus 9600
2300 RC
LEIDEN
071-5268515
Selecteer een bestand aub.