Opleidingen details St. PEGD
PEGD workshop voor paraveterinairen: De hond en kat met jeuk: dermatologische advisering en voedingsondersteuning (ID nummer: 325058)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Paraveterinair5 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Algemene informatie
Als paraveterinair assistent heb je samen met de dierenarts een belangrijke taak bij de begeleiding van honden en katten met jeukende huidklachten. Het doel van deze workshop is om met meer kennis en zelfvertrouwen de eigenaren van dermatologische patiënten van kundig advies te voorzien. 

Tijdens deze workshop gaan we in op veel voorkomende jeukende huidproblemen veroorzaakt door zowel vlooien en mijten als jeukklachten veroorzaakt door allergieën. Aan de hand van interactieve eerstelijns patiënt besprekingen zorgen we ervoor dat je kennis weer up-to-date is. 

Om voor de jeukende hond of kat tot de juiste voedingsadviezen te komen zullen we tijdens deze workshop uitgebreid stilstaan bij de keuze voor een bepaalde voeding (zelfbereide voeding dan wel commerciële hypoallergene dieetvoeding). Aan de hand van enkele patiëntbeschrijvingen mogen jullie eerst zelf via stemrondes jullie voorkeur voor een bepaalde voertype uitspreken, waarna we de achtergrond van de keuzes op een interactieve manier gaan bespreken. Daarnaast zullen we het zelf samenstellen van een hypoallergene voeding op een praktische manier gaan bespreken. 

Doelgroep
Paraveterinairen die aan de balie of telefonisch klanten adviseren aangaande veel voorkomende huidaandoeningen bij hond en kat.

Onderwijsdoel
Gericht advies geven bij huidproblemen veroorzaakt door infectieuze oorzaken en allergieën. Tevens is het voor de paraveterinair assistent na het volgen van de workshop goed mogelijk om aan cliënten uit te leggen wanneer een bezoek aan de dierenarts voor een huidprobleem noodzakelijk is. Daarnaast zal de paraveterinair assistent na deze cursus beter in staat zijn om op een goed onderbouwde manier een voedingstherapie in te zetten en is hij/zij in staat om voor een individuele patiënt een zelfbereide basisvoeding samen te stellen.
 

 Paraveterinairen
Regulier
Workshop / Practicum
Fysieke bijeenkomst
 Gezelschapsdieren
 Paraveterinair
15
25
Richtlijn: Bacteriƫle huidinfecties bij hond en kat.
Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan deze richtlijnen?
Tijdens de behandeling van jeukklachten veroorzaakt door een bacteriƫle infectie.
300
Bestand  
2018-12-13-programma PV workshop.pdf9-8-2018 13:02152 KB
13-12-2018
Tijd12:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht. 

Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

KvK 30253603

Postbus 421
3990 GE
Houten
030-6348900