Opleidingen details St. PEGD
PEGD workshop: Wond en wondbehandeling (ID nummer: 325053)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Gezelschapsdieren6 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Algemene informatie

Interactieve ‘hands on’ workshop

Heeft u regelmatig wonden bij u op de praktijk? Gaan die wonden af en toe een eigen leven lijden ondanks zorgvuldige behandeling? Ziet u door de bomen het bos niet meer vanwege het overvloedige assortiment aan wondproducten? Dan is deze workshop iets voor u.

Tijdens deze middag gaat u onder begeleiding van Anneleen Spillebeen, specialist chirurgie, de do’s en don’ts bespreken van de wondheling. Het doel van de cursus is om de wondheling zelf onder de loep te nemen en de open wondbehandeling beter te begrijpen. Daaruit voortvloeiend worden de verschillende therapietoepassingen besproken, gecorreleerd aan de huidige verbandmiddelen/wondverzorgingsproducten aanwezig op de veterinaire en humane markt.

Aan de hand van casuïstieken wordt de theorie op interactieve wijze toegepast. Complicaties tijdens de wondgenezing samen met het al dan niet gebruiken van antibioticatherapie zal uitvoerig aan bod komen. Nieuwe therapieën en geavanceerdere wondbehandeling technieken komen ter sprake. Tijdens de cursus is er een moment waarbij handelingen geoefend kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleggen van specifieke verbanden en het uitvoeren van een huidtransplant. Aan het einde van de workshop is er tijd om eigen aangebrachte probleem casuistieken in de groep te bespreken.

Tijdens deze praktische workshop zal met digitale interactie worden gewerkt. U dient daartoe zelf een tablet of smartphone (of laptop) mee te nemen.

Doelgroep
Dierenartsen, niveau I-II.

Onderwijsdoel
Na het volgen van deze cursus is de dierenarts weer up-to-date aangaande wondheling, wondbehandeling, verbandmiddelen, complicaties en aanvullende diagnostiek-therapie.

 

 Dierenartsen
Regulier
Workshop / Practicum
Fysieke bijeenkomst
 Gezelschapsdieren
10
24
Toepassen antimicrobiële middelen
Methodisch handelen
Verslaglegging

Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan deze richtlijnen?
Wondinfecties en hun behandeling komen aan bod. Standaardisering van wondbehandeling en aanpak van types wonden. Adviezen in wondopvolging.
360
Bestand  
2018-11-23-programma.pdf19-9-2018 14:19154 KB
23-11-2018
Tijd11:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht. 

Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

KvK 30253603

Postbus 421
3990 GE
Houten
030-6348900