Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Praktische psychofarmacologie kinderen en jeugdigen (ID nummer: 324100)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten1217-5-2019 t/m 16-5-2020

Vaak worden kinderen behandeld met een combinatie van therapie, ouderbegeleiding en medicatie. Het helpt als je als therapeut inzicht hebt in de psychofarmaca. Die kennis doe je op in deze cursus. Je ontdekt de werking en toepassing van de meest gebruikte psychofarmaca en de mogelijkheden en beperkingen ervan. Met die kennis verbeter je je samenwerking met de voorschrijvende behandelaar en met de ouders.
 
De behandeling van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek bestaat vaak uit een combinatie van therapie, ouderbegeleiding én medicatie. In de multi-disciplinaire samenwerking is het prettig om als therapeut inzicht te hebben in de werking van psychofarmaca. Dat bevordert de samenwerking met de voorschrijvende behandelaar en de begeleiding van kind en ouders.

Doel
Je leert de farmacologische werking en mogelijkheden, beperkingen en klinische toepassing van de meest gebruikte psychofarmaca kennen. Tevens krijg je inzicht in je eigen rol bij de medicamenteuze therapie.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
535
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.