Opleidingen details Stichting Scholing Randstad West

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Intensiteit van oefentherapie bij ouderen (ID nummer: 323699)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie6 

Het verouderen van de bevolking is wereldwijd een realiteit. De laatste jaren wordt er meer aandacht geschonken aan de oudere mens en hun kwaliteit van leven. Vooral aan zelfredzaamheid wordt belang gehecht, door de ouderen zelf, maar ook door instanties zoals de World Health Organisation en de overheid.

De algemene tendens is dat ouderen actiever moeten worden en/of blijven, veel aandacht gaat ook uit naar valpreventie. De fysiotherapeut speelt hierbij een belangrijke rol, zowel in verzorgingshuizen, privé praktijk als in ziekenhuizen. De geriatrische patiënt is met zijn multi-pathologie kwetsbaar en vraagt vaak een andere aanpak. Dit betekent echter niet dat de intensiteit van training laag moet zijn. Verschillende studies tonen aan dat ook bij ouderen de intensiteit van revalidatie hoog genoeg moet zijn om een effect te hebben.

Doelstelling

Inzichten en praktische informatie verwerven om tot haalbare en succesvolle revalidatieschema’s te komen. Op het einde van de dag kan je een circuit training opstellen specifiek voor kracht en balans en je kunt deze makkelijker en moeilijker maken. Je weet hoe je het aspect snelheid en uithouding in je oefensessie kunt inbouwen en je bent klaar om de Berg Balance Scale in praktijk te gebruiken

Bestand 
171123 programma NL.pdf510 KB
Hoofdniveau
Geriatriefysiotherapie
Overig
Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Scholing Randstad West organiseert (na)scholing op het gebied van de fysiotherapie en de daaraan gerelateerde (para)medische zorg voor verschillende doelgroepen.

Uiverlaan 20
3145 XN
Maassluis
0031103060159
Selecteer een bestand aub.