Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Mentaliseren als psychotherapeutisch gereedschap (ID nummer: 322705)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie1814-9-2018 t/m 19-6-2020

Mentalisatie Bevorderende Therapie (MBT) is een evidence based behandeling voor mensen met persoonlijkheidsprobematiek en is ontwikkeld door Peter Fonagy en Anthony Bateman. Mentaliseren is het gedrag van anderen en van zichzelf impliciet en expliciet kunnen interpreteren als betekenisvol op basis van gerichte mentale processen: zoals kunnen nadenken over (veranderingen in) bewustzijn, beleving en communicatie.

In deze cursus leer je te werken met het mentaliserend proces in de therapie, zowel in groepen als in individuele gesprekken, waarbij de gehechtheidstheorie het uitgangspunt van de behandeling vormt. De uitwerking van mentaliseren op de therapeutische relatie staat hierbij centraal, het effect op de cliënt en op de therapeut. Belangrijk is dat het hier gaat om een cursus gericht op het leren ervaren wat mentaliseren is in de psychotherapeutische relatie. Dit betekent dat het een praktische cursus is, waarin gevraagd wordt stil te staan bij belevingen van cliënten maar ook die van jou. Mentaliseren is een open houding in de psychotherapeutische relatie leren, die naast ervaringen van de cliënt ook ervaringen van de therapeut oproept en waar aandacht voor gevraagd wordt. Mentaliseren bevorderen kan als er gementaliseerd wordt door zowel cliënt als therapeut.

Doel:
Je leert mentaliseren bevorderen in de therapie (dagklinische of ambulante behandeling): in de cursus worden zowel theorie als praktijk besproken en geoefend.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
SPVVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
(Meerdaagse) Nascholing
805
incl. digitale literatuur en lunch, excl. boeken
Hoofdniveau
Psychotherapie en Psychiatrie
Sociale Psychiatrie
Forensische psychiatrie
Tijd9:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.