Opleidingen details Stichting Scholing Randstad West

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kwetsbare ouderen (ID nummer: 322204)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie16 

In de fysiotherapie is er grote behoefte aan handvatten om de steeds groter wordende groep kwetsbare ouderen te behandelen. Kwetsbare ouderen hebben vaak te maken met verschillende ziektes en aandoeningen die tegelijkertijd aanwezig zijn, maar ook met problematiek op het psychologische en sociale domein. Vanwege de actualiteit en complexiteit van deze problematiek wil Scholing Randstad West hier aandacht aan besteden.

Kwetsbaarheid van ouderen hangt samen met beperkingen in algemene dagelijkse levensverrichtingen, verpleeg- en ziekenhuisopnames en verminderde kwaliteit van leven. De eerste stadia van kwetsbaarheid worden aangetroffen bij zelfstandig wonende oudere mensen.

Het is van belang deze kwetsbare ouderen vroegtijdig op te sporen, zodat (preventieve) interventies tijdig gestart kunnen worden. Fysiotherapeuten zien veel kwetsbare ouderen en hebben dan vaak te maken met cliënten bij wie verschillende ziektes en aandoeningen tegelijkertijd aanwezig zijn.

De ziekte specifieke richtlijnen die er zijn doen over het algemeen geen recht aan de complexiteit van deze problematiek. Daarom is het belangrijk de fysiotherapeut te ondersteunen bij het klinisch redeneren en het nemen van beslissingen in het fysiotherapeutisch proces

Algemeen doel van de cursus

inzicht krijgen in de complexiteit van kwetsbaarheid en hoe dit in de fysiotherapie praktijk te meten is. Kennis en vaardigheden opdoen in de individuele- en groepsbegeleiding van kwetsbare ouderen

Hoofdniveau
Geriatriefysiotherapie
Overig
Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 20:00
LocatieAlkmaar (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieOudenbosch (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieNieuw-Vennep (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieMaassluis (NL) (Toon kaart)

Scholing Randstad West organiseert (na)scholing op het gebied van de fysiotherapie en de daaraan gerelateerde (para)medische zorg voor verschillende doelgroepen.

Uiverlaan 20
3145 XN
Maassluis
0031103060159
Selecteer een bestand aub.