Opleidingen details Nederlands Paramedisch instituut

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Lymfe-casuïstiek (ID nummer: 321384)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie6 

Omschrijving:
Na het volgen van de opleiding ‘Oedeemfysiotherapie’ starten veel oedeemfysiotherapeuten met het behandelen van patiënten met klachten die gerelateerd zijn aan lymfoedeem. Als oedeemfysiotherapeut beschik je over een scala aan methoden en technieken die je in kunt zetten. Manuele lymfedrainage, compressietherapie met zwachtels, kousen of klittenbandsystemen, oefeninstructies, informatie en advies, etc. Maar wat zou de beste keuze zijn voor de individuele patiënt? De behandeltijd is te kort om alles in te zetten wat je als therapeut in huis hebt. Bovendien is het maar de vraag of dat doelmatig en doeltreffend is. Deze nascholingsdag beoogt bij te dragen aan verbetering van het klinisch redeneren en het beredeneerd methodisch handelen door oedeemfysiotherapeuten bij deze patiëntengroep.

In het fysiotherapeutisch handelen is het gezondheidsprobleem van de patiënt uitgangspunt voor elk behandelplan. In deze cursus doorlopen we het klinisch redeneerproces vanaf het verhaal van de patiënt tot en met het behandelplan. Dit gebeurt aan de hand van een centrale (video)casus en middels de bespreking van door de deelnemers zelf ingebrachte casuïstiek.

Doel:
Na deze cursusdag is de deelnemer in staat zijn/haar proces van klinisch redeneren bij patiënten met oedeemgerelateerde aandoeningen te expliciteren. Tevens kent de deelnemer meetinstrumenten waarmee hij, samen met de patiënt, het therapeutisch proces methodisch kan coördineren en evalueren.

Bestand 
programma_1804811.pdf161 KB
Hoofdniveau
Overig
Tijd09:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg.

De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg.
Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'.

Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
Optimale service aan de paramedicus staat hierbij centraal.

Berkenweg 7
3818 LA
Amersfoort
Postbus 1161
3800 BD
Amersfoort
033 421 61 00
Selecteer een bestand aub.