Opleidingen details UMCG/ Groningen Transplantatie Centrum
19e Groninger Transplantatie Refereeravond (ID nummer: 320972)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 227-5-2018 t/m 6-5-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Doel van de Refereeravonden:

Tijdens de Refereeravond worden multidisciplinair transplantatie (orgaan) overstijgende problemen besproken door specialisten vanuit de verschillende orgaantransplantatieprogramma’s, zoals hart, long, lever, nier pancreas en dunne darm. De transplantatieprogramma’s werken samen binnen het UMC Groningen Transplantatiecentrum. Verschillende solide transplantatieprogramma’s hebben een scala aan overlappende problemen en complicaties, daardoor is uitwisseling van kennis en ervaring belangrijk. Voorbeelden zijn donorselectie, kandidaatselectie, de zorg na transplantatie en gezamenlijk onderzoek. Tijdens de refereeravond krijgen specialisten de gelegenheid om deze kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast verwerven specialisten relevante kennis ten aanzien van recente ontwikkelingen, een breder denkveld, hetgeen moet leiden tot een vergroting van de vakbekwaamheid.

Motto
Het motto is: Shared care for shared organs

Leerdoelen van deze refereeravond zijn:

Valganciclovir project; inzichten in de Farmacokinetiekstudie ter voorkomen van virale resistentie van CMV tegen ganciclovir.

Nieuwe inzichten in biobanking mogelijkheden voor onderzoek en juridische aspecten, huidige stand van zaken in het TransplantLines onderzoek. Uitleg van mogelijkheden voor research hiermee.

Casuïstiek bespreken van orgaan overstijgende, problematische transplantaties; gericht op herkenning van zeldzame complicaties na transplantatie.

Revalidatie inzicht/ belang en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van revalidatie na transplantatie.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)KNMG-GAIA
Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)KNMG-GAIA
Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8
Refereerbijeenkomst
Bestand  
Groninger refereeravond 19e (2).pdf22-3-2018 13:00235 KB
0
Het GTC krijgt een Educational grant van Astellas Pharma B.V. om deze refereeravonden mogelijk te maken. Tijdens de refereeravond is één medewerker van Astellas Nederland b.v. als toehoorder aanwezig. Verder hebben zij geen rol bij het opstellen van het programma of ten tijde van de refereeravond. Met name is er geen stand of reclamemateriaal aanwezig.
Tijd17:30 - 20:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

In het UMCG worden alle vormen van orgaantransplantatie uitgevoerd: dunne darm, hart, lever, long, nier, pancreas en stamcel.
Naast volwassenen worden ook kinderen getransplanteerd binnen het lever-, long-, hart-, dunne darmtransplantatieprogramma. Dit is uniek in Nederland en zelfs op internationaal niveau zeldzaam.

Alle orgaantransplantatieprogramma’s in het UMCG werken samen in het UMC Groningen Transplantatie Centrum (GTC).
De programma's zijn alle georganiseerd als zelfstandige programma’s. Toch zijn er veel overeenkomsten, met name op het gebied van zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding. Op deze gebieden kunnen de verschillende programma’s elkaar versterken door kennis en ervaring te delen.

Hanzeplein 1
9713 GZ
Groningen
Postbus 30.001 Huispostcode AB10
9700 RB
Groningen
050-3616161