Opleidingen details Nederlands Paramedisch instituut

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Snijzaaldag knie (ID nummer: 320624)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie6 

Beschrijving

Tijdens deze dag staat het verdiepen van de basiskennis betreffende de knie centraal. Anatomische, biomechanische en kinesiologische aspecten van de knie worden in relatie gebracht met het fysieke functioneren en het klinisch onderzoek van de cliënt met knieklachten. Telkens zal het uitgangspunt liggen bij het anatomisch substraat, zowel in vivo als in situ op de snijzaal. Korte theoretische inleidingen worden gevolgd door demonstraties en snijzaalpractica. 

Er zal onder andere dieper ingegaan worden op voorste kruisband letsel, meniscuspathologie, gewrichtskraakbeen, stabiliteit, krachtenkoppels in de bewegingsketen, anatomie in relatie tot testen.

Leerlijn 'Knie'
De 'Snijzaaldag knie' maakt onderdeel uit van een leerlijn binnen het NPi-scholingsaanbod betreffende de knie. Voor nadere informatie over deze leerlijn zie hieronder. Het is niet noodzakelijk of verplicht om de cursussen binnen deze leerlijn in de aangegeven voorkeursvolgorde te volgen. Op basis van eigen inzicht en individuele leerbehoefte bepaalt u zelf waar u insteekt in deze leerlijn.

Voor het overzicht van de diverse Musculoskeletale leerlijnen van het NPi klik hier.

Doel

Na deze snijzaaldag heeft de deelnemer zijn basiskennis betreffende het kniegewricht opgefrist. Tevens kan de deelnemer logische verbanden leggen tussen anatomische, biomechanische en kinesiologische aspecten van de knie, de kniefunctie en klachten van mensen over hun knie.

Hoofdniveau
Musculo Skeletaal onderste extremiteiten
Tijd9:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg.

De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg.
Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'.

Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
Optimale service aan de paramedicus staat hierbij centraal.

Berkenweg 7
3818 LA
Amersfoort
Postbus 1161
3800 BD
Amersfoort
033 421 61 00
Selecteer een bestand aub.