Opleidingen details Monique Samsen ACT

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Opleiding ACT4kids+ (ID nummer: 320612)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd693-9-2020 t/m 2-9-2021

ACT4kids+ is een 6 daagse opleiding Acceptance & Commitment Therapy (ACT) met nadruk op de begeleiding van kinderen en jongeren.

In de opleiding leer je de basisbeginselen van de theoretische achtergrond en praktische toepassing van Acceptance & Commitment Therapy – of kortweg: ACT.

Met de basis maak je tegelijkertijd kennis met het ACT4kids-model. Dit model is toepasbaar voor iedereen die kinderen en/jongeren begeleidt. Het geeft structuur aan je begeleiding en maakt belangrijke processen binnen ACT ook voor kinderen begrijpelijk, omdat het is aangepast aan de neurologische en psychologische ontwikkeling van kinderen . Door gebruik te maken van spel en metaforen sluit het tevens beter aan bij hun belevingswereld.

ACT is Engels voor ‘doen’. In de opleiding draait alles om ervarend en spelend leren. Wanneer je actief deelneemt aan de opleiding door het doen van opdrachten tussen de opleidingsdagen, door uit te wisselen wat je eerste ervaringen zijn in het uitvoeren van het geleerde en door samen te oefenen, leer je vaak het meest. Ik zorg voor inzicht gevende, grappige of spannende opdrachten en als je er zelf één weet: deel!

Na afloop weet je veel meer over Relational Frame Theory (RFT), de zes kernprocessen uit het ACT model, hoe je een functionele analyse maakt na intake, hoe je een begeleidingsplan opstelt en hoe je zelf metaforen kunt bedenken.

Je leert de uil, de olifant en het hart kennen, net als andere hoofdrolspelers op het Eiland: een metafoor voor het leven. Je hebt kennis opgedaan over andere ACT-gerichte methodieken voor jongeren en over het ACT4kids-protocol voor wanneer je met groepen wilt werken en je hebt ondertussen ook zelf gewerkt aan je eigen vaardigheden om psychologische flexibiliteit te vergroten.

Algemeen leerdoel:

Het in beginsel kunnen toepassen van Acceptance and Commitment Therapy bij kinderen en jongeren gebruikmakend van de methodiek ACT4kids in zowel individuele als groepsgerichte begeleiding.

Subdoelen theorie:

-          Basiskennis en -toepassing van de theoretische achtergrond van Acceptance and Commitment Therapy (zes kernprocessen, psychologische flexibiliteit als doel, Relational Frame Theory, Creatieve Hulpeloosheid)

-          Verschillen en overeenkomsten kennen in de toepassing van ACT bij volwassen en de toepassing van ACT bij kinderen en jongeren, rekening houdende met de psychologische neurologische ontwikkeling.

Subdoelen diagnostiek:

-          Weten welke diagnostische instrumenten er bestaan en hoe deze in te zetten.

-          Functionele analyse kunnen maken van gedrag van kinderen en jongeren en de rol van context hierin mee kunnen nemen.

-          Kunnen opstellen van casusconceptualisatie aan de hand van ACT4kids model.

Subdoelen behandeling:

-          Kunnen opstellen van begeleidingsplan.

-          Verschillende begeleidingsoefeningen kennen en kunnen uitvoeren.

-          Therapeutische grondhouding kennen en voldoende kunnen uitdragen.

-          Om kunnen gaan met knelpunten in en rondom begeleiding van kinderen en jonger (zoals motivatie, therapietrouw, buiten begeleiding om oefenen).

-          Kennen en kunnen uitvoeren van protocol voor groepen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2
Vaktherapeuten met afgeronde hbo of WO opleiding op het gebied van coaching, therapie, psychologie, orthopedagogiek etc. en enige ervaring in het werken met kinderen en jongeren
34,5
Ja
35
Literatuurstudie en meerdere experientiele opdrachten die op de eigen persoon uitgevoerd dienen te worden. Na afloop van dag 1 worden deelnemers gestimuleerd om het geleerde direct in de praktijk bij clienten toe te passen. Aan het begin van de trainingsdag is er ruimte voor inbreng casuïstiek en theorie zal zoveel mogelijk gelinkt worden aan ingebrachte casuïstiek.
1250,00
Inclusief BTW, studieboeken, lunch, materiaal etc.
Bestand 
informatie act4kids.pdf324 KB
Hoofdniveau
Dramatherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen Data: 14, 21, 28 januari, 4, 11 en 18 februari 2021. Locatie: Arnhem. Kosten: €998,00

LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenVOL!!! Data: 11, 18, 25 januari, 1, 8 en 15 februari 2021. Locatie: Arnhem. Kosten: €998,00

LocatieMaarn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIN-COMPANY (niet openbaar)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieBorculo (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenVOL!! Data: 9, 16, 23, 30 november, 7, 14 december 2020. Locatie: Geesteren. Info over kosten en aanmelden via info@praktijkdenktank.nl

Tijd10:00 - 17:00
LocatieHasselt (BE) (Toon kaart)
OpmerkingenData: 26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november 2020. Locatie: CCHA Hasselt. Kosten: €1119,00

Tijd10:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDEZE TRAINING IS HELAAS VOL!

psycholoog, opleider

Willemsplein 2
6811KA
Arnhem
Koningstraat 70-1
6811DJ
Arnhem
0615521625
Selecteer een bestand aub.