Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Seminar ‘Dwang (obsessief-compulsieve stoornissen) en motiverende gespreksvoering’ (ID nummer: 320505)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3322-5-2018 t/m 21-5-2019

Dwangklachten (obsessief-compulsieve stoornis) komen regelmatig voor onder de Nederlandse bevolking. Een dwangstoornis is de vierde meest voorkomende psychische stoornis in Nederland (na depressie, alcoholmisbruik en sociale fobie).

Veel patiënten met dwangklachten bezoeken regelmatig een huisarts of vallen als gevolg deze klachten uit op het werk. Tijdens het gesprek met de huisarts of bedrijfsarts komen wel de gevolgen of symptomen van een dwangstoornis te sprake, maar de oorzaak van deze klachten, de dwangstoornis zelf wordt, vaak niet als zodanig herkend of niet besproken.

Een gespreksmethodiek die de huisarts/POH GZZ of bedrijfsarts kan gebruiken om de mogelijke aanwezigheid van dwang op een patiëntvriendelijke manier te bespreken en de patiënt vervolgens te motiveren voor adequate behandeling is Motiverende Gespreksvoering.

In deze workshop worden een aantal onderwerpen besproken. Naast een korte uitleg over dwang en differentiaal diagnostiek van deze stoornis staat vooral “Motiverende gespreksvoering” centraal. In verschillende werkvormen wordt deze gespreksmethodiek geoefend bij “patiënten” waarbij mogelijk sprake is van een dwangstoornis.

(Mini)symposium
0
Hierbij nodigen wij u, namens de HSK groep, van harte uit om als gast (gratis) deel te nemen aan een symposium.
Tijd17:00 - 21:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenRotterdam

Tijd17:00 - 21:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar Den Haag

Tijd17:00 - 21:00
LocatieBunnik (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenPostillion Hotel te Bunnik

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.