Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Preventie en signaleren van secundair trauma: het effect van werken met getraumatiseerde gezinnen op de hulpverlener (ID nummer: 320093)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie75-7-2018 t/m 4-7-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 45-7-2018 t/m 4-7-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek25-7-2018 t/m 4-7-2021
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie75-7-2018 t/m 4-7-2021
K&J/OG opleiding - overige taken15-7-2018 t/m 4-7-2021

Het werken met getraumatiseerde mensen kan impact hebben op de mentale gezondheid van de hulpverlener.

In de training wordt onder andere gewerkt met eigen leervragen ten aanzien van secundair trauma, aan de hand van voorbeelden uit het werkveld van de cursisten.

Deelnemers hebben na de cursusdag inzicht in de manier waarop hun eigen handelen bepaald wordt en invloed heeft op werken met getraumatiseerde gezinssystemen. Deelnemers leren welke effecten werken met getraumatiseerde gezinnen kunnen hebben op de deelnemer zelf. Aan het eind van de training kunnen ze signalen van secundair trauma bij collega’s/medewerkers herkennen, en weten ze welke maatregelen je op individueel niveau, teamniveau en organisatieniveau kunt treffen. Ook is er een eigen secundair trauma preventieplan gemaakt. Ook krijgen de deelnemers handvatten ter bespreking van secundair trauma, zowel op individueel als teamniveau. Tenslotte krijgen deelnemers inzicht in mogelijkheden om op organisatieniveau preventiemaatregelen te nemen. 

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
10
16
ja
195
7
toetsing en evaluatie
Hulpverleners; groepswerkers, (GZ)psychologen, orthopedagogen, SPV-ers, POH-GGZ, intern begeleiders en andere hulpverleners die werken met kinderen en jongeren en gezinnen waar trauma speelt.
Deze training is zeer geschikt voor trainingen in teamverband en incompanytrainingen.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.