Opleidingen details Opleidingen Van Genderen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop ’Modusgerichte speltherapie’ (ID nummer: 319632)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen614-9-2018 t/m 13-9-2021

Schematherapie bij adolescenten is op dit ogenblik volop in ontwikkeling. Steeds meer hulpverleners passen schematherapie ook al toe bij adolescenten. Bij kinderen is hierrond is nog weinig bekend. Dat is jammer, want schema’s en modi ontstaan al vroeg in de ontwikkeling. Daarnaast spelen kinderen in hun spel vaak schema’s en modi uit. Spel is immers een natuurlijk middel van kinderen om zich te uiten.

In het spel komen vaak gebeurtenissen, die schema’s en modi gevormd hebben tot uiting, zonder dat het kind zich hiervan bewust is. Niet vervulde behoeften (die vaak niet onder woorden te brengen zijn) worden zichtbaar in het spel. Daarnaast zien we in het spel de verschillende modi van het kind terug en kan het zich vereenzelvigen met verschillende modi om zo tot verwerking van gebeurtenissen, …. te komen. Schematherapie gebruikt het spel van het kind om met de verschillende modi te experimenteren en bepaalde patronen te veranderen. In de modusgerichte schematherapie is de therapeut actief gericht op het contact maken het kwetsbare kind in het kind zelf, biedt alternatieven  voor disfunctionele copingmodi en versterkt de gezonde kanten in het kind. De technieken van de schematherapie worden op spelniveau gebruikt (limited reparenting, imaginatie met rescripting, experimenteren met verschillende modi)

De cursus omvat 1 dag1, met voldoende tijd en ruimte, om het geleerde te verwerken en toe te passen in de dagelijkse praktijk

Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt.

 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
academici en HBO-ers
Workshop
 Verdiepend
8
14
ja
€ 250
6,25
Geen toetsing, wel evaluatie
CRKBO
Hulpverleners met een postdoctorale opleiding* of vaktherapeuten (RVB), die werken met cliënten met persoonlijkheidsstoornissen en die al werken met het geven van schematherapie bij adolescenten.
Een voorwaarde voor deelname is kennis en vaardigheden op het gebied van schematherapie op basisniveau (d.w.z. minimaal 25 uur cursus).
Bestand 
WS SP Speltherapie.pdf29 KB
 
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

eenmans organisatie t.b.v. onderwijs in de geestelijke gezondsheidszorg, met name gericht op cognitieve- en schemagerichte gedragstherapie

Eburonenweg 42
6224 HX
Maastricht
043-36243342
Selecteer een bestand aub.