Opleidingen details Nationaal Trainingscentrum voor echgorafie (NT-e)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

3-daagse opleiding echografie voor bekkenfysiotherapie (ID nummer: 318659)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie27 

Echografie is een modern hulpmiddel binnen de fysiotherapie. Speciaal voor bekkenfysiotherapeuten kan echografie van grote meerwaarde zijn. Het functioneren van de bekkenbodem kan goed, snel en veilig inzichtelijk worden gemaakt. Ook diverse afwijkingen in het bekkenbodemgebied kunnen met behulp van echografie goed worden aangetoond. Tevens is het mogelijk om aanspanningspatronen van buikspieren, diepgelegen rugspieren en het diafragma in beeld te brengen, wat de bekkenfysiotherapeut helpt om de gevonden afwijkingen in een breed perspectief te zetten. Met aandacht voor de werking van de bekkenbodem, het bekken, de lage rug en de ademhaling.  

De waarde van echografie voor bekkenfysiotherapeuten is, dat het de mogelijkheid geeft om het aanspanningspatroon van de rompspieren (o.a. Transversus abdominis, Multifidus, bekkenbodem, diafragma) inzichtelijk te maken. Bijkomend voordeel is dat patiënten zelf ook mee kunnen kijken en zien wat er gebeurt wanneer ze spieren aanspannen. Dit werkt ondersteunend bij het aanleren van een goed bewegingspatroon (feedback). Zo lukt het om sneller resultaten te boeken en de behandeltijd bij bekkenbodem-, bekken- en of rugklachten te verkorten.

Met behulp van echografie kan tevens een residu-meting van de blaas worden gedaan, de anorectale hoek worden gemeten en diastase worden aangetoond (en gemeten).

Het doel van deze scholing is om bekkenfysiotherapeuten aan te leren om echografie zinvol en betrouwbaar in te zetten binnen de behandeling van patiënten met bekkenbodemproblematiek. 

Hoofdniveau
Bekkenfysiotherapie
Tijd09:00 - 17:00
LocatieVianen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieVianen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieVianen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieVianen (NL) (Toon kaart)

In het Nationaal Trainingscentrum echografie worden opleidingen voor fysiotherapeuten aangeboden. Zoals de naam al doet vermoeden biedt het NT-e diverse musculoskeletale echografie opleidingen, op diverse niveau's; van instapniveau tot gevorderden tot experts.
Laanakkerweg 2b
4131 PA
Vianen
0347 745050
Selecteer een bestand aub.