Opleidingen details GGZ Friesland
Euthanasie bij psychiatrische patiënten, belicht vanuit de praktijk (ID nummer: 318585)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie217-4-2018 t/m 17-4-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kennis verkrijgen van de nieuwste inzichten met betrekking tot het begeleiden van psychiatrische patiënten met een euthanasiewens. Welke zaken dient de psychiater zelf te onderzoeken alvorens een patiënt zich kan wenden tot de Levenseinde Kliniek (SLK)?

Deze kennis weten te vertalen naar de eigen bedrijfspraktijk en daarmee vergroten van de handelingsvaardigheid. Kunnen wij zelf vanuit de GGz de aanvragen, als betrokken behandelaar, beter behandelen? Ervaren wij vanuit de praktijk dat er voldoende SCEN-artsen zijn?

Kennis en de nieuwste inzichten verwerven over de rouwverwerking van familie en naasten bij euthanasie. Hoe kunnen wij hier in ons handelen rekening mee houden?

(Meerdaags) Congres
Bestand  
Programma congres 1704.docx1-3-2018 15:4113 KB
 
0
N.v.t.
Hoofdniveau
Beleidspsychiatrie
Consultatieve en –Ziekenhuispsychiatrie
Ouderenpsychiatrie
Tijd14:00 - 17:30
LocatieLeeuwarden (NL) (Toon kaart)

GGZ Friesland, de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Friesland, biedt professionele hulp aan mensen met psychiatrische stoornissen of ernstige psychische problemen. Jaarlijks maken zo'n 22.000 mensen gebruik van onze diensten. We bieden zorg op twaalf verschillende locaties dicht bij u in de buurt, verspreid over de provincie Friesland.

Weghalen van drempels

Een psychiatrische ziekte is voor de buitenwereld in veel gevallen onzichtbaar en ongrijpbaar, maar is voor de persoon in kwestie en diens omgeving vaak heel ingrijpend. Bijna niemand vertelt graag dat hij psychische hulp nodig heeft. Meer dan de helft van de mensen met psychische klachten zoekt helemaal geen hulp. GGZ Friesland probeert deze drempels weg te halen, of in ieder geval te verlagen. Door te overleggen met huisartsen, voorlichting te geven en ook in de media open te spreken over psychische problemen, willen we ‘de psychiatrie' gewoner maken.

Verschillende zorg

Psychische problemen zijn er in alle soorten en maten en kunnen overal
ontstaan; op het werk, op school, tijdens de studie of in het gezin. We behandelen een breed scala aan stoornissen, zoals ADHD, angst- en paniekstoornissen, borderline, schizofrenie of depressie. Maar we bieden ook behandeling en begeleiding bij klachten die te maken hebben met werk of studie of zeden- en delictgedrag.

Zorgprogramma's

GGZ Friesland werkt met zorgprogramma's waarin voor de meestvoorkomende stoornissen de behandeling is vastgelegd in zorgpaden. Voor u betekent dit dat u vanaf het begin van de behandeling precies weet hoe vaak u door wie op welke wijze wordt behandeld, en wanneer u samen met uw behandelaar de behandeling evalueert. De zorgprogramma's bevatten alleen behandelvormen die bewezen effectief zijn. Ook werken we toe naar een snel verloop van de behandeling.

Onderdelen GGZ Friesland

Bepaalde vormen van zorg zijn ondergebracht in aparte onderdelen van GGZ Friesland die onder een eigen merknaam functioneren:

Kinnik, kind- en jeugd GGZ
MindUp, rehabilitatie (werken, leren, activiteiten, wonen)
De Swaai, samenwerkingverband tussen GGZ Friesland en Talant
Denk, voor lichtere psychische klachten

Van Andel, ouderenpsychiatrie

 

GGZ Friesland, WO&O Sixmastraat 2
8932 PA
Leeuwarden
GGZ Friesland, WO&O Postbus 932
8901 BS
Leeuwarden
058 - 28 48 989