Opleidingen details het Balkon, Opleidingscentrum

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgopleiding Voice Dialogue (ID nummer: 317524)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&G - klinische kennis412-11-2018 t/m 11-11-2021
A&G - klinische vaardigheden1012-11-2018 t/m 11-11-2021
A&O - kennis412-11-2018 t/m 11-11-2021
A&O - vaardigheden1012-11-2018 t/m 11-11-2021

Kern van de opleiding
Voice Dialogue is meer dan het werken met delen. De mate waarin een cliënt verandering en persoonlijke groei bereikt hangt af van de mate waarin zich een Bewust Ego Proces heeft ontwikkeld. Zonder dit proces is Voice Dialogue slechts een techniek waarmee je verschillende subpersonen in iemand kunt interviewen. Daarom zoomen we tijdens de vervolgopleiding dieper in op hoe je dit proces versterkt en op de verschillende niveaus van transformatie. Heb je in de basistraining geleerd hoe het is om met verschillende ikken te praten, in de vervolgopleiding gaan we daarin een paar stappen verder. Hoe zorg je ervoor dat subpersonen die misschien nog geen naam hebben zich laten zien in relatie tot jou, de facilitator. Hoe werk je met verstoten ikken en het Innerlijk Kind? Hoe zorg je ervoor dat je niet over subpersonen praat maar ze werkelijk uitnodigt om in levende lijve aanwezig te zijn? In deze vervolgopleiding oefen je met gevorderdenvaardigheden voor het faciliteren. Je leert steeds subtieler af te stemmen op de subpersoon waarmee je in gesprek bent. 

Onze werkwijze tijdens de opleiding
Je leert Voice Dialogue het beste door kijken, ondergaan en zelf doen. Aan de hand van demonstratiesessies met de opleiders zie je direct hoe theoretische concepten in de praktijk worden toegepast. Ieder blok begeleid je zelf Voice Dialogue sessies. Je krijgt feedback van de opleiders en de andere deelnemers. Een deel van de opleiding zijn er 3 opleiders tegelijk aanwezig om intensief onder supervisie te kunnen oefenen. Na iedere sessie houden we een technisch-theoretische nabespreking. Welke keuzes heb je gemaakt? Met welk effect? Welke alternatieven zijn er? In de rol van cliënt ervaar je de effecten van Voice Dialogue aan den lijve en leer je je innerlijke krachtenveld beter kennen. We besteden veel aandacht aan de toepassing in je eigen werksituatie. Lastige situaties uit je praktijk komen volop aan de orde. Na afloop ben je in staat om uiteenlopende vragen van cliënten adequaat en diepgaand met Voice Dialogue te begeleiden.

Voor wie?
Je bent een ervaren coach, trainer, therapeut met enige ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt expertise in het werken met Voice Dialogue diepgaand uitbreiden. Voorwaarde voor deelname is dat je onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue hebt gevolgd of elders een gelijkwaardige Voice Dialogue training hebt gevolgd. Na deze vervolgopleiding kun je je nog verder specialiseren in onze Voice Dialogue Masterclasses.

Resultaat
- Je beheerst de basis- en gevorderde technieken van de Voice Dialogue methode.
- Je werkt diepgaand met uiteenlopende vragen en met verschillende cliënten.
- Je hebt ervaring in het faciliteren van verstoten en kwetsbare subpersonen en kent diverse ingangen om met deze delen contact te maken.
- Je bent in staat het proces dat zich tussen jou en de cliënt voordoet te gebruiken voor de coachvraag.
- Je hebt oog voor onzichtbare aspecten die de communicatie beïnvloeden en werkt hiermee.
- Je combineert Voice Dialogue met eerder opgedane bagage en integreert het in je coachingspraktijk

Opbouw van de opleiding

Intakegesprek
De opleiding begint met een telefonisch intakegesprek met leermanager Judith Budde. We bekijken gezamenlijk of de opleiding aansluit bij jouw situatie en leerwensen. We bespreken de opzet, inhoud en werkwijze van de opleiding. Dit gesprek is voorwaarde voor deelname.
Twee opleidingsblokken

Blok 1: Werken met kwetsbaarheid
In dit blok krijg je inzicht in de achtergronden van onze gevoelens van kwetsbaarheid en waarom we onszelf daar voortdurend tegen beschermen. Je vergroot je gevoeligheid voor het herkennen van kwetsbaarheid en leert zorgvuldig werken met kwetsbare delen. Hoe kun je een gevoelig deel zó faciliteren dat het zich uitgenodigd voelt? Ook besteden we dit blok aandacht aan het herkennen van poortwachters. We putten uit het gedachtengoed van Voice Dialogue, de theorie van Bowlby over hechting en het wetenschappelijke onderzoek van Brené Brown naar kwetsbaarheid en perfectionisme. Het uiteindelijke doel van een Voice Dialogue sessie is het ontwikkelen van een Bewust Ego. Je verdiept je expertise in het begeleiden hiervan.

Blok 2: Werken met verstoten ikken
In dit blok richten we ons op het ontstaan van verstoten Ikken en in de functie daarvan. Je ontdekt de diverse ingangen om verstoten Ikken op te sporen, zoals de oordelen en zelfkritiek van je cliënt en zijn of haar dromen en dagdromen. Ook instinctieve en archetypische subpersonen komen aan bod. Je leert hoe je een verstoten ik zó kunt faciliteren dat deze kant tot leven kan komen in de sessie.
Je ontwikkelt je sensitiviteit voor non-verbale informatie en je antenne voor de energetische kant van dit werk. Tot slot werken we aan de integratie van de Voice Dialogue methode in je eigen praktijk. Hoe kun je Voice Dialogue combineren met andere coachingsmethoden?

Oefengroepen
Tussen de blokken in komen de deelnemers 1x een dagdeel bijeen in kleine groepen om te oefenen met Voice Dialogue sessies. Ervaringen in deze oefensessies kunnen worden besproken in het trainingsblok daarop.

Individuele Voice Dialogue sessies
De ervaring leert dat deelnemers soms behoefte krijgen aan één of meerdere individuele sessies, om thema's die tijdens de opleiding aangeraakt worden uit te werken. Daarom is er gelegenheid twee individuele sessies in te plannen met Judith Budde. Dit onderdeel is facultatief en de kosten zijn daarom niet inbegrepen in de prijs van de opleiding. Elke deelnemer kan 2x gebruik maken van het voor deze opleiding gereduceerd tarief.

Literatuurstudie
Actief bestuderen van literatuur en cd’s/dvd’s is een onderdeel van de opleiding.
Aan te schaffen literatuur:
Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders, Judith Budde en Karin Brugman, Uitgeverij Thema, Zaltbommel, 2016. 
Oog in oog met kwetsbaarheid. Voice Dialogue praktijk-boek voor coaches en therapeuten, Marijke Leys, Uitgeverij Boom, Amsterdam 2018.
Daarnaast maken we gebruik van diverse artikelen o.a. van Hal en Sidra Stone. Onze eigen boeken en de boeken en CD's van Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue, zijn bij ons te verkrijgen.

Individuele supervisie na afloop
Na afloop van de training krijgt iedere deelnemer een half uur individuele supervisie met Judith Budde (telefonisch of via skype) over de ervaring in de eigen praktijk.

Besloten Voice Dialogue-groep op LinkedIn
Tijdens en na de opleiding kun je deelnemen aan onze besloten Voice Dialogue LinkedIngroep voor Voice Dialogue studenten van het Balkon. Deze groep wordt gefaciliteerd door Judith Budde. Je kunt er vragen stellen, cases inbrengen, ervaringen delen en nieuwe ontwikkelingen volgen.

 

academici en HBO-ers
Overig
 Verbredend
 Verdiepend
6
12
ja
€ 1095,- voor de training en € 195,- voor verblijfskosten
28
Geen toetsing, wel evaluatie
Je bent een ervaren coach, trainer, therapeut met enige ervaring met Voice Dialogue en je wilt expertise als facilitator verdiepen en uitbreiden. Voorwaarde voor deelname is dat je onze driedaagse Basistraining Coachen met Voice Dialogue hebt gevolgd of elders een gelijkwaardige Voice Dialogue training hebt gevolgd.
Tijd09:30 - 17:00
LocatieZutphen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieZutphen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieZutphen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieZutphen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze opleiding is in 2013 door het NIP geaccrediteerd (ID-nummer 148338) onder de naam Opleiding Voice Dialogue Coach. De opleiding bestond toen uit vier blokken van 2,5 dagen.

Opleidingscentrum het Balkon geeft trainingen en opleidingen voor ervaren interventiekundigen op het gebied van trainen van teams en groepsdynamica, voice dialogue, werken met drama, mentaliseren, psychopathologie en interventiekunde. 

Oudewand 39B
7201 LK
Zutphen
0575-743709
Selecteer een bestand aub.