Opleidingen details Praktijk Petra Deij

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Houd me Vast voor professionals - ervaren met inzet van paarden (ID nummer: 317296)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus1216-11-2018 t/m 15-11-2021

Houd me Vast - EFT

Professionals hebben via hun cliënten te maken met de betekenisvolle en belangwekkende relaties van hun cliënten, zowel partnerrelaties als gezinsrelaties. Veel therapeuten zijn in de afgelopen jaren geschoold in Emotionally Focused Therapy (EFT)  en willen ook kennismaken met het groepsgerichte cursusaanbod  Houd me Vast™ dat gebaseerd is op EFT. In EFT komen de gehechtheidstheorie, systemisch en experiëntieel (ervaringsgericht) werken bij elkaar. Een manier van leren voor professionals is via onderwijs, oefening en rollenspel met collega-deelnemers aan een scholingsprogramma. Omdat het Houd me Vast™ programma origineel ook bestaat uit een deel psycho-educatie en een deel ervaringsgericht werken voor de stellen die meedoen, leent dit zich uitstekend om te worden omgezet in een bijscholingsprogramma voor de professional om ‘al doende te leren’ : via de ervaring om met de eigen partner het programma te doorlopen.

 

Werken met paarden - EAGALA

Paarden reageren vanuit hun natuur( als sociaal kudde en vluchtdier) op wat mensen doen, denken en voelen. Hun reactie in het contact met mensen ( door de therapeut/trainer weergegeven in een zuivere observatie) kan bijdragen aan de reflectie van mensen over zichzelf in relatie tot hun omgeving/systeem. Ervaringen met paarden kunnen leiden tot nieuwe (aanvullende) inzichten en betekenissen voor mensen over zichzelf in relatie tot het systeem waarin zij functioneren. Dit kan mensen in beweging zetten in hun denken, doen en voelen en kan daarmee van invloed zijn op hun functioneren binnen hun leef context. Dat maakt deze werkvorm geschikt voor therapie en andere leerprocessen (o.a. supervisie, leertherapie, coaching), individueel en in groepsverband. 

 

EFT en EAGALA blijken vanuit de eerste ervaringen uitstekend te vervlechten te zijn, beiden zijn immers ervaringsgericht. Professionals ervaren zélf wat het betekent om met hun partner aan de slag te gaan met (vastzittende) patronen, deze ervaring zal hen ten goede komen in de therapie. De inzet van de paarden bleek een enorm verdiepende en ándere ervaring voor de deelnemende stellen op te leveren waardoor het Houd me Vast programma nog meer betekenis kreeg en impact had. Daarnaast is het een uitzonderlijke kans om kennis te maken met het nog veel minder bekende EAGALA en zo te ervaren wat de inzet van paarden en non-verbale werkvormen te bieden heeft in werken met (complexe) systeemproblematiek.

 

Leerdoelen

  • Ervaren hoe het is om met hun partner stil te staan bij de eigen patronen
  • Vorm en methodiek van het Houd me Vast-programma; hoe een gestructureerde relatiecursus toch ruimte kan geven aan persoonlijk en experiëntieel werken als stel
  • Het ontwikkelen van een meerkleurige bril ten aanzien van partnerrelatieproblematiek en hoe moeilijk en kwetsbaar het kan zijn voor paren hiermee naar de professional te gaan
  • Kennis van de gehechtheidstheorie
  • Kennis van het verschil tussen primaire en secundaire emoties
  • Kennis van de ‘EFT-lemniscaat’ ©dr. Scott R. Woolley
  • Uitleg over de inzet van paarden
  • Relevantie van deze ervaringsgerichte werkvorm voor systeemtherapie,
  • Uitleg over het EAGALA model/ de methodiek
  • De oefeningen met de paarden vinden plaats binnen de context van de cursus en de thema’s die aan bod komen.
academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
 Verdiepend
8
8
ja
885,00
12
Geen toetsing, wel evaluatie
Toegankelijk voor alle professionals en hun partners.
LocatieHijken (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLeren en aan je relatie werken, patronen veranderen in de buitenlucht en in samenwerking met paarden.

Tijd9:00
LocatieHijken (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLeren en aan je relatie werken, patronen veranderen in de buitenlucht en in samenwerking met paarden.

Tijd9:00 - 16:00
LocatieHijken (NL) (Toon kaart)

Relaties-gezinnen-gehechtheid; opleiding, supervisie en leertherapie

Europalaan 500
3536 KS
Utrecht
Taunus 14
3524 HB
Utrecht
0641757820
Selecteer een bestand aub.