Opleidingen details Color Mix care, coaching & training
Palliatieve Zorg (ID nummer: 316721)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Palliatieve Zorg2410-4-2018 t/m 9-4-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Als verpleegkundige en verzorgende heb je te maken met cliënten die niet meer beter kunnen worden. De palliatieve zorg vraagt een benadering op lichamelijk, psychosociaal en spiritueel vlak. Dit vraagt nogal wat van je als zorgverlener. Want hoe maak je ethische dilemma’s bespreekbaar? Hoe herken je symptomen in de terminale fase, die aanleiding zijn tot palliatieve sedatie? Hoe ga je in gesprek over besluiten in de laatste levensfase? Hoe communiceer je over de zielenpijn van je cliënt? Hoe ben je echt aanwezig en maak je ruimte? Hoe geef je spirituele zorg? En hoe anders is palliatieve zorg bij dementerenden? In deze cursus komen we zes middagen bij elkaar in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers, zodat er ruimte is voor persoonlijke inbreng en casuïstiek. Van te voren bereid je 3 uur per les voor. Elke bijeenkomst wordt geleid aan de hand van een power point presentatie, die je na afloop krijgt. Naast kennis zal je ook merken dat je meer toegerust wordt qua vaardigheden en houding. En vooral bewuster worden van wie jij bent als zorgverlener en hoe jij in de palliatieve zorg staat.

De leerdoelen zijn:

  • Je bent je bewuster geworden van wat jou drijft, zowel persoonlijk als in de palliatieve zorg en hoe je zelf present bent en ruimte kan scheppen
  • Je kan totale zorg bieden: lichamelijk, psychosociaal en spiritueel
  • Je herkent een ethisch dilemma en weet deze bespreekbaar te maken
  • Je herkent en signaleert (refractaire) symptomen in de palliatief-terminale fase
  • Je kan het gesprek aangaan met cliënt en naasten over besluiten in de laatste levensfase
  • In je communicatie over het naderend levenseinde weet je aan te sluiten bij de persoonlijkheid en sterfstijl van je cliënt en weet ruimte te scheppen
  • Je (h)erkent de zielenpijn en levensvragen van je cliënt en bent daarbij aanwezig
  • Bij de cliënt met dementie weet je wanneer en hoe advance care toe te passen
Tijd12:45 - 17:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen6 bijeenkomsten op 17-1, 31-1, 14-2, 28-2, 14-3 en 28-3-2019 met de nadruk op hoe jij als zorgverlener in de palliatieve zorg staat. Cursus wordt als goed - zeer goed beoordeeld!

Tijd12:45 - 17:00
Locatie3941 EN Doorn (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen6 bijeenkomsten op 25/9, 9/10, 16/10, 30/10, 13/11 en 27/11 met de nadruk op hoe jij als zorgverlener in de palliatieve zorg staat. Cursus wordt als zeer goed beoordeeld.

Tijd11:45 - 16:00
LocatieBeek en Donk (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen6 bijeenkomsten op 17/5, 24/5, 7/6, 14/6, 21/6 en 28/6 met de nadruk op hoe jij als zorgverlener in de palliatieve zorg staat. Cursus wordt als zeer goed beoordeeld.

Color Mix is een eenmanszaak, waar Ciska Roth-Baljeu het gezicht van is. Zij geeft als rouwbegeleider, palliatieve zorg verpleegkundige, coach en trainer cursussen, coaching, workshops en sessies op het gebied van omgaan met rouw en verlies, palliatieve zorg, intervisie, persoonlijke ontwikkeling, personal care en uiterlijke presentatie. Zij werkt samen met andere zzp'ers in het omgaan met verlies, kwaliteitsbevordering in de palliatieve zorg en persoonlijke en professionele ontwikkeling en zo krachten te bundelen.

Rode beemden 4
5708AX
HELMOND
0641523125