Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

EMDR Basiscursus (ID nummer: 316581)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog3313-9-2018 t/m 12-9-2021

EMDR Basiscursus

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een geprotocolleerde behandeling voor mensen met posttraumatische stress stoornis (PTSS) en andere traumagerelateerde klachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van concrete, akelige gebeurtenissen, en waarbij het denken aan die gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept. EMDR is een kortdurende therapievorm met veel wetenschappelijke evidentie. Een belangrijk werkzaam element is vermoedelijk de overbelasting van het werkgeheugen met een afleidende stimulus, op het moment dat de traumatische herinnering opnieuw geactiveerd is.

 

De eerste en tweede dag staat het begrijpen en leren uitvoeren van EMDR centraal. Na de tweede dag passen de deelnemers het geleerde toe bij hun eigen patiënten. De derde en vierde dag worden besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door de deelnemers gemaakte videofragmenten van een EMDR-sessie met eigen patiënten.

De cursus is toegankelijk voor BIG-geregistreerde GZ-psychologen, klinisch psychologen en psychotherapeuten, NVO-orthopedagoog-generalisten, voor psychiaters, gedragstherapeuten (lid VGCt) en voor degenen die (ten minste 1 jaar) in opleiding zijn tot een van deze registraties (of in plaats daarvan aspirant lid VGCT, een afgeronde basistraining CGT van 100 uur). Ook geregistreerden als kinder- en jeugdpsycholoog specialist (NIP) komen in aanmerking. Bij twijfels over een mogelijke uitzondering op de toelatingscriteria kan men contact opnemen met de opleidingscommissie van de Vereniging EMDR Nederland: oplcie@emdr.nl.
 Verdiepend
8
24
ja
Bestand 
342 EMDR Basiscursus.pdf190 KB
 Nee
 Ja
Hoofdniveau
Volwassenen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.