Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus Theraplay & MIM: Stap één voor certificatie tot Theraplay therapeut (ID nummer: 316284)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog154-4-2018 t/m 3-4-2021

Theraplay is een speltherapeutische interventie voor kinderen met hechtings- of contactproblematiek. In deze cursus leer je hoe je ouders en kinderen met deze methode (weer) op een positieve manier met elkaar in verbinding brengt. Je oefent met het inzetten van ouder-kind-spelobservatie als diagnostisch instrument en ervaart al spelend zelf hoe de activiteiten het contact versterken.

Wat leer je?

Je leert de MIM-observatie (ouder-kind spelobservatie) in te zetten als diagnostisch instrument en leert deze te analyseren middels de vier Theraplay-dimensies: structuur, verbondenheid, verzorging en uitdaging. Je leert Theraplay-technieken toe te passen in jouw praktijk en al spelend en zelf ervarend de contactversterkende functie van de diverse spelactiviteiten herkennen.

Deze basiscursus is de eerste stap tot geregistreerd Theraplay therapeut. Een gedetailleerde beschrijving van de certificeringseisen is te vinden op www.theraplay.org. Bij voldoende belangstelling kan de RINO Groep met het Theraplay Instituut het volledige traject inrichten.

 

Orthopedagogen, (eerstelijns, Gz-, klinisch en neuro-)psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, speltherapeuten en maatschappelijk werkers. Voor deelname aan deze cursus wordt verondersteld dat u kennis heeft van ontwikkelingspsychologie.
 Verbredend
 Verdiepend
20
24
ja
Bestand 
B1835 Template pe.doc6 KB
 Ja
 Ja
Hoofdniveau
Jeugd
Tijd09:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.