Opleidingen details ProCare BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Cursus Spirometrie (ID nummer: 315930)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing612-6-2018 t/m 12-6-2019

Spirometrie is een medisch onderzoek dat de functie van de longen meet. Voor het uitvoeren van een longfunctieonderzoek wordt gebruik gemaakt van een spirometer. Er bestaan verschillende spirometrietesten. Maar, hoe wordt een goede spirometrietest uitgevoerd? Het doel van deze cursus is het opdoen van basisvaardigheden voor het doen van longfunctieonderzoek op individueel niveau waarbij een vergelijking wordt gemaakt met referentiewaarden. Allereerst worden de theorie en basisbeginselen behandeld waarna in kleine groepen opdrachten worden uitgevoerd én er geoefend wordt met het afnemen van een spirometrietest.

Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn: fysiologie, parameters flow volume, ERS criteria voor aanvaardbaarheid/haalbaarheid, normaalwaarden (GLI), type flowmeters, software, omgevingsvariabelen, herkennen van goede en slechte curves, meten & wegen en het uitvoeren van een spirometrietest.

Cursus
Na het volgen van de cursus kan de cursist:
- op een juiste manier een spirometrietest afnemen
- goede en slechte curves herkennen
- de resultaten op een juiste manier beoordelen/interpeteren
mw. Carin Aalbers, longfunctieanaliste en docent/trainer spirometrie
6
392
Dit bedrag is exclusief BTW. Naast een map met handouts en toebehoren, ontvangt u tevens een uitgebreide reader.
Tijd08:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe cursus is geheel verzorgd en wordt gegeven door een zeer enthousiaste oud longfunctieanalist. U ontvangt een reader, map met handouts, schrijfblok, pen en certificaat van deelname.

Bewegen is belangrijk voor gezondheid, functioneren en presteren. Om goed onderbouwd iets te kunnen zeggen over bewegen, vinden we dat dit betrouwbaar gemeten moet worden. Advies over én de levering van meetapparatuur is dan ook waar wij ons bij ProCare mee bezig houden. Professionals wereldwijd vertrouwen dagelijks op onze kennis en apparatuur. Wij zijn er voor u, de specialist in beweging.


Het leveringsprogramma en de activiteiten van ProCare zijn volledig afgestemd op de behoeften van onze doelgroepen, zoals ziekenhuizen, sportartsen, revalidatiecentra, fysiotherapiepraktijken en Arbo-diensten. Wij zijn een voorraadhoudende totaalleverancier van meerdere kwalitatief hoogwaardige A-merken met een leveringprogramma dat voortdurend uitgebreid en vernieuwd wordt. ProCare is daarmee een professionele, ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerde, partner voor arbo- en zorgprofessionals. Binnen onze organisatie onderscheiden we de volgende productgroepen en diensten: 
 

Zernikepark 16a
9747 AN
Groningen
+31 50 5715074
Selecteer een bestand aub.