Opleidingen details Sioo, Interuniversitair Centrum voor organisatie- en veranderkunde

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop Organisatiediagnose (ID nummer: 313493)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&O - kennis2013-2-2019 t/m 12-2-2022
A&O - vaardigheden1013-2-2019 t/m 12-2-2022

Organisatiediagnose

Aan de slag met diagnosemodellen

Een goede diagnose is het halve werk. Dat klinkt hoopvol en biedt houvast. Maar wat is een goede organisatiediagnose eigenlijk en hoe stelt u die?

Elke adviseur onderschrijft de waarde en de noodzaak van een ‘goede’ organisatiediagnose. Kunnen diagnosticeren behoort tot de kerncompetenties van een adviseur. Alleen ... is het eigenlijk wel mogelijk een ‘goede’ organisatiediagnose te stellen? Opvattingen over mensen, organisaties en veranderprocessen kleuren uw waarneming. Wat ziet u wel en wat ziet u niet? Waar hecht u belang aan? Waar ziet u aangrijpingspunten voor interventies?

Tijdens de workshop gaat u in op een aantal veel voorkomende organisatiediagnose modellen, zoals het 7S-en model, DOR-ESH model, BCG-matrix en de metaforen van Morgan. Die past u toe op een actuele casus, zodat u ermee kunt oefenen. U presenteert uw diagnose aan een opdrachtgever die u een actuele vraag voorlegt. U analyseert de overeenkomsten en verschillen tussen deze modellen en kijkt vanuit welk overheersend paradigma ze werken en wanneer u ze kunt gebruiken.

Daarnaast staat u stil bij de ‘bril’ die u bewust of onbewust hanteert en onderzoekt het effect hiervan in het stellen van de organisatiediagnose. Ten slotte besteedt u aandacht aan het inrichten van het proces bij het maken van een organisatiediagnose (wie betrekt u waarbij en hoe organiseert u de procesvoering?).

academici en HBO-ers
Workshop
 Verdiepend
7
16
ja
€ 2.350 (exclusief verblijfkosten)
36
Geen toetsing, wel evaluatie
Organisatieprofessionals die regelmatig te maken hebben met verander­processen, breder willen leren kijken en willen ontdekken welke manier van diagnosticeren bij hun past.
Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 dagen en 2 vervolgdagen.

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 dagen en 2 vervolgdagen.

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 dagen en 2 vervolgdagen.

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 dagen en 2 vervolgdagen.

Veranderen op eigen kracht

Succesvol bijdragen aan het verbeteren en vernieuwen van organisaties. Werken aan eigen professionaliteit als verandermanager, adviseur of leider van een organisatie. Wie zulke ambities koestert, wil meer dan kant-en-klare, begrensde programma’s. Professionals zoeken de ruimte.
Dat is precies wat u bij Sioo vindt. Een intellectuele ruimte voor professionals met uiteenlopende talenten en achtergronden, die willen leren van en met elkaar. Een kennisgemeenschap waarin mensen vanuit verschillende invalshoeken ervaringen en theorieën uitwisselen en reflecteren op het eigen handelen.
Onze programma’s zijn dan ook allesbehalve standaard. Integendeel; we ontwikkelen ze rondom deelnemende professionals en hun organisaties. Dat levert, weten we uit ervaring, de grootste meerwaarde voor u en uw organisatie.

Sioo draagt bij aan uw ontwikkeling en die van uw organisatie via:
 master-trajecten
 professionaliseringsprogramma's
 maatwerk bij veranderingsprocessen
 samenwerking bij programmaontwerp en -ontwikkeling
 onderzoek
 symposia, workshops, conferenties en publicaties

In onze activiteiten slaan we een brug tussen wetenschappelijk theorie en de praktijk van organisatie- en veranderingsprocessen. En daarin zijn we succesvol, al sinds 1958.

Newtonlaan 209
3584 BH
Utrecht
030 2913000
Selecteer een bestand aub.