Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus cognitieve gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen. (ID nummer: 312622)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Basiscursus - contacturen1007-9-2018 t/m 6-9-2021

Deze basiscursus is zowel gericht op volwassenen als op kinderen. Allereerst wordt de (ruime) betekenis en visie van cognitieve gedragstherapie besproken en de rol van cognities en emoties hierbinnen. Het maken van analyses en het monitoren van het behandelproces zijn aspecten die eveneens in de beginfase van de cursus aan bod komen. Daarna worden interventies besproken en technieken uitgelegd zoals deze binnen de volwassenzorg zijn ontwikkeld en  wordt er besproken en geoefend hoe deze evidence-based behandelvorm binnen de speelkamer gebruikt kan worden. Kinderen en jongeren zijn afhankelijk van hun ouders, in deze cursus wordt specifiek aandacht besteed aan het werken met ouders en leerkrachten.

De bestaande protocollen voor volwassenen maar ook de protocollen voor kinderen en jeugdigen worden doorgenomen. De diverse behandelvormen en technieken worden vanuit diverse psychiatrische stoornissen besproken en geoefend.

In de cursus wordt veel tijd aan oefenen besteed waarbij specifieke feedbackformulieren voor gebruikt worden. Daarnaast is er gedurende de cursus een gedragsmodificatie waarbij de cursisten een (kortdurende) therapie oefenen.

 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 observaties en meetinstrumenten
 terugvalpreventie
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
 wetenschappelijke evidentie
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
12
14
 ja
2700
100
toetsing en evaluatie
CRKBO
Deze cursus is bedoeld voor psychologen/ pedagogen en basisartsen die de opleiding tot gedragstherapeut willen volgen en die qua opleiding en werk reeds georiënteerd zijn op de kinderen en jeugdigen. Uitgangspunt is dat er voldoende kennis aanwezig is van ontwikkelingspsychologie. De bedoeling van deze cursus is dat de cursisten algemene en specifieke leertheoretische kennis en (cognitief) gedragstherapeutische vaardigheden in huis krijgen voor de behandeling van zowel volwassenen maar met verdieping/specialisatie gericht op kinderen en jeugdigen.
 
Hoofdniveau
CGt Basiscursus volledig
Tijd9:30 - 16:45
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 15:30
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 15:30
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.