Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie met aandacht voor kinderen, jeugdigen en volwassenen (ID nummer: 311586)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie10018-4-2018 t/m 17-4-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 8018-4-2018 t/m 17-4-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek2018-4-2018 t/m 17-4-2021
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie3718-4-2018 t/m 17-4-2021

De basiscursus bestaat uit twee delen, een eerste inleidend deel, welke zich richt op het aanleren van de theoretische invalshoek, zoals de leertheorie en de cognitieve therapie en een verdiepingsdeel, welke zich richt op het vanuit de analyse leren toepassen van verschillende cognitief gedragstherapeutische technieken. In het praktische werken in de cursus zal de aandacht uitgaan naar het werken met zowel volwassenen als met kinderen en jeugdigen. In de cursus zal ook aandacht zijn voor de therapeutische relatie en het gebruik van motivatietechnieken daarbij en voor het werken met protocollen. 

Na afronding van de basiscursus is de cursist in staat gedragstherapieën uit te voeren. Zolang de volwaardige registratie als gedragstherapeut niet is verkregen dienen deze behandelingen onder supervisie van een gedragstherapeut uit te worden gevoerd.

 

Doelstellingen

Het doel van de cursus is dat de deelnemer aan het eind:

inzicht heeft in de geschiedenis van de cognitieve gedragstherapie in relatie tot de experimentele (leer)psychologie en de cognitieve therapie.

in staat is tot het maken van functie- en betekenisanalyses en deze (onder supervisie) kan toepassen.

in staat is tot het ontwerpen van modificatieprocedures op basis van aangrijpingspunten van het probleem ( de FA’s en BA’s) en deze (onder supervisie) in de praktijk kan brengen.

in principe zicht heeft op en om kan gaan met het cognitief gedragstherapeutische proces bij kinderen en jongeren

enige kennis heeft van het gebruik van CGT bij kinderen, jongeren en hun ouders. 

uitsluitend academici
Cursus
 Verbredend
 Verdiepend
10
14
ja
2700
100
toetsing en evaluatie
Vooropleiding

Je hebt een afgeronde masteropleiding psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde. In je vooropleiding moet je de vakken leertheorieën, psychopathologie, persoonlijkheidsleer en gespreksvaardigheden hebben gevolgd.

Werk

Je bent minimaal twaalf uur per week werkzaam op het gebied van de GGZ, Jeugdzorg of Onderwijs. Deze uren mogen ook worden opgedaan binnen een werkervaringsplek. Indien dit niet het geval is dan moet je in ieder geval werken met cliënten met psychische problemen of met teams die met cliënten werken aan psychische problemen. Bij twijfel over de werksetting en gelegenheid tot oefenen van het geleerde, neem contact op met King nascholing.
Bestand 
Basis CGT-info.pdf106 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:45
LocatieZoetermeer (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam nog niet bekend (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieBreda (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam-Zuidoost (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmsterdam-Zuidoost (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.