Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) bij depressie (ID nummer: 310161)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie279-4-2018 t/m 8-4-2021

Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) is een behandelvorm die in Nederland steeds vaker gebruikt wordt in de behandeling van depressies bij adolescenten, volwassenen en ook ouderen, in de acute fase. IPT werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontwikkeld door Gerald Klerman en Myrrna Weissman. In Nederland zijn er in de loop van de afgelopen decennia steeds meer professionals opgeleid om IPT te kunnen toepassen. Uit tal van studies en meta-analyse is IPT naar voren gekomen als een effectieve behandelmethode. In de richtlijnen voor depressiebehandeling wordt IPT dan ook als één van de therapievormen van voorkeur genoemd. Niet alleen in Nederland maar ook in de V.S. wordt gezocht naar nieuwe, mogelijk beter inzetbare vormen van IPT.

Wat leer je?

Je verwerft kennis over het model van de IPT. Je verkrijgt inzicht in en ontwikkelt vaardigheden op basisniveau in de toepassing van het model in de behandeling van cliënten met depressieve klachten. Je wordt na afloop in staat geacht om een IPT te kunnen beginnen.
Na deze cursus voldoe je aan de entreekwaliteitseisen voor het aspirant-lidmaatschap van de NVIPT, dat na het volgen van een supervisietraject kan worden omgezet in een gewoon lidmaatschap als IPT-therapeut of IPT-opgeleide (afhankelijk van de vooropleiding).

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
14
ja
€ 765 incl. reader en lunch, excl. boek
18
15
149
toetsing en evaluatie
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Eerstelijnspsycholoog, Basispsycholoog
Hoofdniveau
Volwassenen
Ouderen
Tijd10:00 - 17:00
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.