Opleidingen details Apanta

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basisopleiding Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (ID nummer: 309769)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie3612-1-2018 t/m 15-6-2019

Deze basisopleiding biedt een intensieve kennismaking met zowel de theorie als de praktijk van de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie (voorheen cliëntgerichte psychotherapie). Naast het bestuderen en bespreken van de literatuur ligt de nadruk op het oefenen met - en eigen maken van - de persoonsgerichte experiëntiële manier van werken door middel van rollenspelen, demonstraties, DVD-materiaal en door cursisten ingebrachte casuïstiek.

De 3 basisprincipes van deze stroming –empathie, echtheid en onvoorwaardelijk respect – en de therapeutische relatie komen uitgebreid aan bod. Verder wordt aandacht besteed aan de historische ontwikkeling en het mensbeeld van het persoonsgerichte perspectief. Met name de proces-experiëntiële stroming binnen de persoonsgerichte therapie wordt verder uitgewerkt. Het focussen van Gendlin en de Emotion-Focused Therapy van Greenberg staan hierbij centraal. Tot slot wordt aandacht besteed aan indicatiestelling, psychopathologie en de behandeling van verschillende probleemgebieden binnen het persoonsgericht experiëntieel werken.

(Meerdaagse) Nascholing
1695
inclusief koffie, thee en lunch
Hoofdniveau
Psychotherapie en Psychiatrie
Tijd09:30 - 16:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieVeldhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieVeldhoven (NL) (Toon kaart)

apanta-academy verzorgt workshops, trainingen en cursussen waarvoor zij professionals uitnodigt die expert zijn op hun vakgebeid. Naast losse cursussen is het ook mogelijk om de gehele opleding tot clientgericht psychotherapeut (VCgP) te volgen.

Provincialeweg 50
5503 HH
Veldhoven
040-2545759
Selecteer een bestand aub.