Opleidingen details Medilex BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Comorbiditeit bij autisme (ID nummer: 309265)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 356-2-2018 t/m 5-2-2019

Bij 70% van de kinderen en jongeren met autisme is sprake van bijkomende problematiek (comorbiditeit). Onder meer depressie, ADHD en slaapstoornissen komen vaak voor in combinatie met autisme. Bij autisme is het lastig om comorbiditeit vast te stellen. Het gevolg hiervan is dat kinderen en jongeren met autisme vaak onvoldoende of verkeerd worden behandeld.

Welke signalen wijzen op bijkomende problematiek? En hoe kunt u een reguliere behandeling aanpassen aan een kind of jongere met autisme?
 

Deelnemers leren tijdens dit congres diverse bijkomende (psychiatrische) problemen herkennen bij kinderen en jongeren met autisme. Daarnaast krijgen deelnemers handvatten aangereikt voor de behandeling van comorbide problematiek. Na afloop van deze dag weten deelnemers hoe ze onderstaande comorbide problematiek kunnen signaleren en behandelen:

- autisme en psychose

- autisme en depressie

- autisme en gedragsproblemen

- autisme en slaapproblemen

Daarnaast weten deelnemers wat de invloed is van autisme op een gezin en weten deelnemers bij welke behandeling gezinnen waarin meerdere gezinsleden autisme hebben gebaat zijn. 

(Meerdaags) Congres
395
Dit bedrag is inclusief digitaal naslagwerk, hand-outs, koffie/thee en lunch en exclusief BTW
Tijd09:30 - 16:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Medilex heeft meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, congressen en cursussen op het gebied van zorg, onderwijs en welzijn. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer.

Missie:
Medilex organiseert kennis om professionals beter hun dagelijkse werk te laten doen.

Visie:
Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers onze programma’s ervaren als direct toepasbaar, interactief en actueel. Medilex organiseert kennis – onafhankelijk, deskundig en met oprechte aandacht:

  • Onafhankelijk – onze programma’s worden onafhankelijk, in eigen beheer, samengesteld zonder sponsoring of in opdracht van derden. Thema’s worden van meerdere kanten belicht waardoor de deelnemer zich een objectief beeld kan vormen.

  • Deskundig – dankzij onze organisatorische én inhoudelijke deskundigheid ontwikkelen wij kwalitatief hoogwaardige programma's.

  • Oprechte aandacht – wij zijn betrokken en benaderen met oprechte aandacht deelnemers, sprekers en elkaar. 

Wij streven ernaar met behulp van de input van sprekers en deelnemers onze programma's voortdurend te verbeteren. 

 

De Dreef 2
3706 BR
Zeist
Postbus 289
3700 AG
Zeist
(030) 69 33 88 7
Selecteer een bestand aub.