Opleidingen details KOH
KOH | POH-S Congres 2018 (ID nummer: 308048)
 (0) 
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Praktijkverpleegkunde625-1-2018 t/m 24-1-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Goede zorg is gender sensitief
Welke klachten komen meer voor bij vrouwen en welke meer bij mannen? Zijn er verschillen tussen vrouwen en mannen in de diagnostiek en effecten van behandeling? Maakt een gender sensitieve benadering verschil? Toine Lagro-Janssen, huisarts en hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen neemt u mee in de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Slaapproblemen bij chronische aandoeningen

Patiënten met een chronische ziekte hebben vaak slaapproblemen. Slecht slapen kan van invloed zijn op het klachtenpatroon. Leer daarom slaapproblemen eerder te herkennen. Wat is normaal en wat is afwijkend? We behandelen de slaapfysiologie en de anamnesevragen die daarbij horen. Ook leert u welke psycho-educatie u kan inzetten en wanneer een verwijzing nodig is.

Farmacotherapie bij pijn

In deze workshop staan we stil bij de behandeling van pijn bij ouderen, mensen met hart- en vaatziekten en andere co-morbiditeit. U leert wat de verschillende oorzaken van pijn zijn en het gebruik van diverse pijnstillers.

Dubbeldiagnose astma en COPD

Astma, COPD of allebei? Het is niet eenvoudig om een goede diagnose te stellen als er vermoedens zijn dat het gaat om een dubbeldiagnose. Wat zegt de NHG-Standaard hierover? Hoe past u deze toe?

Diabetes mellitus in andere culturen

Bij bepaalde groepen allochtonen komt diabetes mellitus vaker voor. Zij hebben een verhoogd risico op deze ziekte. Wat is de invloed van het geloof en voedingsgewoontes op diabetes mellitus? U herkent het vast wel dat sommige van uw adviezen bij deze groep niet aansluiten. Maar welke adviezen geeft u dan wel, bijvoorbeeld tijdens de ramadan?

Het zal wel bij de leeftijd horen…

Dat wordt vaak gezegd. Alsof er dan niets meer aan te doen is. In deze workshop ouderdomsklachten die vaak voorkomen bij ouderen boven de 75 jaar. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van anemie en duizeligheid voor het dagelijks leven? Hoe (h)erkent u deze klachten die zich vaak anders uiten? Waar bent u alert op? En wat is de rol van medicatie?

Atriumfibrilleren

Meer ouderen betekent ook meer patiënten met atriumfibrilleren. We beginnen deze workshop met de pathofysiologie en de belangrijkste wijzigingen in de recent aangepaste richtlijn. Daarna behandelen we de rol van chronische antistolling en de NOACs. Om vervolgens stil te staan bij de samenwerking tussen de eerste- en tweelijn. Wie doet wat en wat is de taak van de praktijkondersteuner.

Schildklierafwijkingen

Wat weet u van deze klier die zo kan klieren? Afwijkingen aan de schildklier komen vaker voor dan u denkt. Klachten zijn vaag en worden soms onterecht gekoppeld aan een andere chronische aandoening. De patiënt voelt zich hierin niet altijd gehoord. Herken deze klachten zodat u op tijd de huisarts inschakelt.

 

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
NVvPONederlandse vereniging van praktijkondersteuners
PraktijkverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Zorgprofessionals - Praktijkondersteuners huisartsen somatiekVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Congres of symposium
Bestand  
Flyer_148x210_POH-S_congres_KOH.pdf4-12-2017 9:47397 KB
 
€ 165,-
Tijd09:15 - 17:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

 KOH
 (60) 

IA06-250

Tilburgseweg-West 100
5652 NP
Eindhoven
040-2310620