Opleidingen details St. PEGD
PEGD workshop voor paraveterinairen: Betere zorg voor je opnamepatiënten (ID nummer: 307989)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Paraveterinair5 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Algemene informatie
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor paraveterinairen die veel te maken hebben met zorg in de opname en zich hierin willen verbeteren. Gastdocenten Theo van den Herik (werkzaam voor Evidensia bij Dierenziekenhuis Nunspeet) en Marco Veloo (werkzaam bij de Universiteits Kliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht) zullen een cursus geven die vooral gericht is op praktische zorg en monitoring. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse werkzaamheden van de kliniek worden verschillende handvatten uitgereikt om de opnamezorg in de praktijk tot een hoger niveau te tillen.

Er wordt gesproken over de diverse opnamemogelijkheden bij de UKG en de diverse (verpleegtechnische) behandelingen die van belang zijn voor een intensieve opnamezorg. Welke klinische verschijnselen zijn van belang en wanneer trek jij als paraveterinair aan de bel? Hoe stel je de opnamezorg continu bij voor een zo goed mogelijke herstelkans voor een opgenomen dier? Aan de hand van klinische parameters zoals de pols, ademhaling, bloeddruk en temperatuur is het vaak nodig om medicatiebeleid of infuusbeleid aan te passen. Wat kun je als paraveterinair aanpassen en wanneer is het zaak dat daadwerkelijk te doen?

Theorie-onderdelen worden afgewisseld met wat praktische onderdelen. Een rondleiding over de diverse opnameafdelingen van de Universiteitskliniek sluit de cursus af. Tijdens de rondleiding wordt stil gestaan bij de diverse soorten verblijfplaatsen, de soorten apparatuur die gebruikt worden en er worden voorbeelden gedemonstreerd van zaken die handig zijn om in de opname te gebruiken.

Doelgroep
Paraveterinairen die te maken hebben met zorg in de opname en zich hierin willen verbeteren.

Onderwijsdoel

  • Meer kennis van het klinisch onderzoek van de hond en kat
  • Is (beter) in staat om via een vast volgorde waarnemingen te noteren
  • Is (beter) in staat om interpretatie te geven aan de waarnemingen
  • Is (beter) in staat om de collega’s dierenarts(en) en assistenten op de hoogte te brengen van hun waarnemingen en interpretatie
  • Is in staat om mee te denken over het maken van behandelplannen dan wel het aanpassen van verpleeginstructies
  • Weet wanneer er een dierenarts gewaarschuwd/op de hoogte gebracht moet worden op basis van waarnemingen

 

 Paraveterinairen
Regulier
Workshop / Practicum
Fysieke bijeenkomst
 Gezelschapsdieren
 Paraveterinair
10
25
Richtlijnen: Verslaglegging en Methodisch handelen

Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan deze richtlijnen?
• Klinisch onderzoek doen en noteren
• Via vaste structuur noteren, interpreteren en plan maken
300
Bestand  
2018-4-17-programma PV workshop.pdf7-2-2018 18:48154 KB
Tijd12:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht. 

Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

KvK 30253603

Postbus 421
3990 GE
Houten
030-6348900