Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgcursus EMDR kind en jeugdigen (ID nummer: 307073)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen2830-4-2018 t/m 29-4-2021

De EMDR 4 daagse vervolgtraining Kinderen en Jeugdigen  is bedoeld om de cursist te leren complexe traumabehandelingen uit te laten voeren met behulp van EMDR bij Kinderen en Jeugdigen. De inhoud van de vervolgtraining is een noodzakelijke aanvulling op de basistraining. Deelnemers leren hoe EMDR toegepast kan worden in een meeromvattende behandeling bij complexe problematiek en bij een grote variatie aan klachten. Hierbij gaat het om cliënten die niet specifiek voldoen aan de diagnose enkelvoudige PTSS, maar symptomatologie vertonen welke het gevolg is van ernstige of langdurige traumatisering, bijvoorbeeld in de (vroege) jeugd. Tijdens de training wordt geleerd met protocollen te werken voor diverse EMDR toepassingen, zoals het stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Daarnaast wordt er geleerd stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves. De laatste twee dagen wordt aandacht besteed aan case consultation aan de hand van  eigen meegebracht videomateriaal van de deelnemers. Die worden in groepsverband gesuperviseerd.

 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 wetenschappelijke evidentie
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
14
24
 ja
1050
28
toetsing en evaluatie
CRKBO
Cursisten hebben een afgeronde erkende basistraining EMDR Kinderen en Jeugd of een erkende basistraining EMDR volwassenen, aangevuld met een extra dag (dag 3) basistraining K&J, inclusief afgeronde competentiegestuurde supervisie. Cursisten dienen tenminste 16 uur in de week werkzaam te zijn op het terrein van de GGZ, waarvan minimaal 12 uur betrekking heeft op kinderen en jeugd.
Om het niveau in de cursus hoog te houden, verwachten wij van deelnemers dat zij EMDR regelmatig toepassen en goed uit de voeten kunnen met het EMDR standaardprotocol. Deelnemers moeten daarom op dag 1 een afgetekend 'supervisiebeoordelingsformulier standaard protocol' kunnen overhandigen. Deelnemers dienen minstens 20 sessies EMDR gedaan te hebben.
(Zie www.emdr.nl voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname, het vervolgtraject naar het practitionerschap EMDR Europe met de aantekening Kinderen en Jeugd en voor een lijst met supervisoren).
 
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd9:30 - 20:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmsterdam nog niet bekend (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.