Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gezinsgerichte Cognitieve Gedragstherapie (ID nummer: 306367)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus4811-5-2018 t/m 10-5-2021

Inleiding

De problematiek waar hulpverleners in geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulpverlening mee geconfronteerd worden is de laatste tien jaar aanmerkelijk verzwaard. Lag de nadruk voorheen vaak bij relatie- en opvoedingsproblemen, nu is er niet zelden ook sprake van mishandeling en verwaarlozing, al of niet in combinatie met andere problematiek zoals alcohol-, drugs- en psychiatrische problematiek.

Deze cursus biedt hulpverleners een aantal effectieve methoden voor het bewerkstelligen van verandering in gezinssituaties. De cursus bestaat voor een belangrijk deel uit gedragstherapeutische kennis en vaardigheden, en telt dan ook mee als Vervolgcursus specieel deel van 50 uur in de opleiding tot geregistreerd gedragstherapeut (lidmaatschap VGCt).

Doelstelling

Verhogen van therapeutische effectiviteit in het werken met gezinnen.

Opzet van de cursus

In de cursus wordt gebruik gemaakt van literatuurstudie, discussie, rollenspelen, praktisch huiswerk en het bekijken en bespreken van videobanden van therapiezittingen.

De cursus bestaat uit 8 zittingen van één dag, 9.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16.45 uur.

Voor elke zitting wordt literatuur opgegeven, waarover schriftelijk vragen worden gesteld. Bovendien wordt er praktisch huiswerk opgegeven, gericht op het leren toepassen van de theorie in de praktijk; het bestaat uit zowel individuele als groepsopdrachten. De groepsopdrachten zijn gericht aan zgn. huiswerkgroepen: groepen van 3 à 5 deelnemers die worden geacht twee keer per maand - tussen de zittingen door, in totaal 5 keer - bij elkaar te komen.

Beroepsgroep
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
14
ja
€1395,-
50
toetsing en evaluatie
Uitsluitend academici.
Ook dient de deelnemer de basiscursus VGCT (100 uur) te hebben gevolgd.
Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.