Opleidingen details Amphia Ziekenhuis / Amphia
TOTJ (2018) (ID nummer: 306312)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen2 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Doelstelling voor de gehele scholing: Training On The Job ( TOTJ ): dat zowel ICN als SVK verpleegkundigen trainen op vaardigheden m.b.t. voorbehouden en risicovolle handelingen en dit minimaal 1x per jaar .

Doelstelling voor deelonderwerpen :

Intubatie , assisteren: zodanig assisteren bij intubatie dat de procedure snel en accuraat verloopt .
Neopuff: het kunnen hanteren van de neopuff bij de opvang/reanimatie van de neonaat
Thoraxdrainage: zodanig assisteren van de arts dat op steriele wijze een drain kan worden ingebracht in de thoracale ruimte .
CVL : assisteren bij het op steriele wijze inbrengen/verwijderen/verzorgen van de centraal veneuze lijn bij neonaten .
Navelvenelijn : op steriele wijze een IV toegangsweg verkrijgen via de navel. Op steriel wijze verzorgen/verwijderen van een IV toegangsweg via de navel .
Wisseltransfusie : verlaging bilirubine concentratie in het bloed van de neonaat ter preventie van kernicterus met de isovolemische methode :wisselen via vene en arterie .
Partiele wissel : het verlagen van hematocriet van het bloed waardoor de viscositeit afneemt .
Beademingsapparaat/Fabian : Algehele (of gedeeltelijke) overname van de ventilatie bij pasgeborenen. Met de Fabian plus kan invasief beademd worden volgens de modi: IPPV, SIPPV, SIMV, PSV en CPAP gegeven bij geïntubeerde patiënt. Er kan CPAP mee gegeven worden via een NPT of “Vygon-sprietjes”.Tevens bestaat de mogelijkheid om non-invasief CPAP te geven via neuskapje (NCPAP = “Infant flow modus”)

Optiflow : Dit protocol betreft het toedienen van zuurstof m.b.v. een optiflow neusbril via een hoge flow systeem met verwarming en bevochtiging.

Het met hoge flow toedienen van zuurstof resulteert in een hogere FiO2 waarde in vergelijking met een neusbril of masker. Bovendien wordt er door de hoge flow PEEP gecreëerd, afhankelijk van het wel of niet open staan van de mond.

Infant flow :

CPAP is het geven van een continue positieve druk in de longen (nasale CPA geeft men met behulp van een infant flow machine) met als doel:

Vermindering van het aantal apneu's en bradycardiën

Openen van de alveoli zodat betere O2 opname en CO2 afgifte mogelijk is.

Voorkomen van uitputting van het kind.

Voorkomen en afbouwen van beademing.

Monitor : het bewaken van ademhaling/hartslag/saturatie/T / tensie van de neonaat .

Infuuspomp : het eenduidig hanteren van de infuuspomp bij neonaten .
Sectio : duidelijkheid verkrijgen tav verpleegkundige taken bij de begeleiding van de ouders na de OK en de opvang van de neonaat bij een primaire sectio op maternale indicatie en een spoedsectio op foetale indicatie .
Acute opname : het post-partum optimaal opvangen van een neonaat .
Arteriele lijn : op een steriele wijze een arteriele toegangsweg verkrijgen. Eenduidig hanteren van de arteriele lijnenset .

Programma:

Verpleegkundigen maken een afspraak met een trainer om alle handelingen te trainen . Hiervoor is 2 u nodig .

 

Tijd10:00 - 12:00
Locatie

Tijd18:00 - 20:00
Locatie

Tijd10:00 - 12:00
Locatie

Tijd10:00 - 12:00
Locatie

Tijd10:00 - 12:00
Locatie

Tijd14:00 - 16:00
Locatie

Amphia is één van de grootste, algemene topklinische ziekenhuizen van Nederland. Naast medische topzorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken. Ruim 250 medisch specialisten, 4600 medewerkers en 290 vrijwilligers streven continue naar verbetering van kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg.

Het Amphia Ziekenhuis wil patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg bieden. Zo dicht mogelijk bij huis. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele wensen, behoeften en omstandigheden.

Het Amphia Ziekenhuis wil toegankelijke, efficiënte en veilige basisspecialistische, topreferente en topklinische zorg leveren van hoogwaardige kwaliteit. Zorg georganiseerd vanuit het belang en het perspectief van de patiënt en zijn verwijzer. Dit geeft het ziekenhuis ook de mogelijkheid opleidingen en onderwijsactiviteiten als vast onderdeel van het beleid te verankeren.

 

Molengracht 21
4818CK
Breda
Postbus 990158
4800 RK
Breda
076-595 3000