Opleidingen details STIP=Stiphout Training in Praktijk

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Epidemiologie: de essentie begrijpen en vertalen naar de praktijk (ID nummer: 305111)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 32418-4-2018 t/m 17-4-2019

In deze tijd van Evidence Based Medicine moet iedere professional werkzaam in de gezondheidszorg niet alleen in staat zijn wetenschappelijke literatuur kritisch te lezen en te begrijpen, maar ook te vertalen naar de eigen praktijk en populatie. Een goed begrip van het epidemiologisch begrippen-kader en de manier van denken (oorzaak-gevolg) is daarbij onmisbaar. Niet alleen het kennen, het kunnen toepassen en interpreteren van deze begrippen maar ook het kunnen omgaan met cijfers is essentieel om vervolgens de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Vragen als: “Is deze risicofactor van belang voor mijn patiëntenpopulatie?” “Heeft deze interventie voldoende effect om er tijd en geld aan te besteden?” kunnen alleen beantwoord worden door een goede mix van methodologische (basis)kennis, helder denken en betekenis kunnen geven aan getallen in discussie met collega’s.

In deze intensieve 3-daagse cursus komen alle basisbegrippen uit de epidemiologie op zo’n manier aan de orde dat de cursist logisch, kritisch en analytisch leert denken.

Onderlinge discussie wordt bevorderd door groepsoefeningen met praktische vragen gekoppeld aan wetenschappelijke literatuur als casuïstiek.

Na het volgen van de scholing ‘Epidemiologie: de essentie begrijpen en vertalen naar de praktijk’ kan de cursist:

- de epidemiologische basisbegrippen benoemen, interpreteren en uitleggen hoe deze in de eigen praktijk kunnen worden toegepast

- een wetenschappelijk onderzoekartikel systematisch en kritisch lezen, d.w.z. beoordelen op zijn inhoudelijke en methodologische waarde (interne validiteit) als ook op de relevantie en bruikbaarheid ervan voor de eigen praktijk (externe validiteit). 

Optioneel kan op een later tijdstip een terugkomdag worden georganiseerd, waarop het geleerde in de praktijk kan worden gebracht via oefeningen gebaseerd op vragen en casuistiek, die deelnemers deels zelf kunnen inbrengen.

(Meerdaagse) Nascholing
1115
prijs is voor de 3-daagse cursus op locatie in Zweeloo en is inclusief koffie/thee, 3x lunch, 2x diner en cursusmateriaal
Indien elders of in-company: prijs op aanvraag.
Het inschrijfgeld voor de terugkomdag bedraagt € 350
LocatieZweeloo (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen3 daagse intensieve cursus met optioneel een terugkomdag
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3Aantal urenDatumTijd
Epidemiologie: de essentie begrijpen en vertalen naar de praktijk - dag16810-04-20199:30 - 21:00
Epidemiologie: de essentie begrijpen en vertalen naar de praktijk - dag26811-04-20199:30 - 21:00
Epidemiologie: de essentie begrijpen en vertalen naar de praktijk - dag36612-04-20199:30 - 17:00
terugkomdag is optioneel: datum kan nog veranderen 6613-04-201910:00 - 17:00

Ruim 25 jaar geef ik, tot volle tevredenheid van instituten als TNO en NSPOH en vele cursisten, onderwijs in de basisbegrippen van de epidemiologie. In deze tijd van evidence-based-medicine helpt het doorgronden van deze begrippen de arts enorm bij het beoordelen van de wetenschappelijke literatuur en de betekenis daarvan voor de eigen praktijk en beleid.
Sinds 15 jaar doe ik dit als zelfstandig professional onder de naam STIP.
Ik ben arts M&G en epidemioloog B.
Klooster 5
7851 AH
Zweeloo
06-11044955
Selecteer een bestand aub.