Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Diagnostiek met FEAS en DC: 0-3 R (ID nummer: 305063)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog92-6-2018 t/m 1-6-2021

 Diagnostiek met FEAS en DC:0-3R
Van kinderen van 0 tot 5 jaar en hun ouders

In deze verdiepingscursus leren de deelnemers hoe zij optimaal gebruik kunnen maken van de diagnostische instrumenten: Functional Emetional Assessment Scale (FEAS), zoals ontwikkeld door Greenspan en Wieder (DIR/Floortime) en de DC:0-3R (Diagnostic Classification Zero to Three), bij het formuleren van een behandelplan voor jonge kinderen en hun ouders.

De cursisten worden verondersteld eerder de cursus 'Diagnostiek van psychische problemen bij kinderen van 1-7 jaar' en/of 'Psychopathologie bij kinderen van 0-7 jaar' of de tweejarige opleiding Kinderen & ouders of de tweejarige opleiding 'Van-Nul-Tot-Drie' of de vierdaagse DIR/Floortime®-conferentie (Amsterdam, september 2006, of in Washington) te hebben gevolgd. Ook cursisten die op een andere wijze ervaring hebben opgedaan met het observeren van (zeer) jonge kinderen en basiskennis hebben van de benadering van Greenspan en Wieder (DIR/Floortime-model en FEAS) en van de DC: 0-3R kunnen aan de cursus deelnemen.


doelstelling
Leren observatiegegevens systematisch te ordenen, ze samen te vatten in termen van een diagnostische classificatie en ze vervolgens te vertalen in een ontwikkelingsgericht behandelplan.


inhoud
Aan de hand van casussen worden de gegevens uit observaties van kinderen en ouders, en met name van hun onderlinge interactie, geordend vanuit het ontwikkelingsperspectief. Op basis van deze ordening wordt vervolgens een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld.


werkwijze
Iedere cursist brengt een goed gedocumenteerde casus uit de eigen praktijk in van een kind tussen 0 en 5 jaar (o.a. de anamnese en een video-opname van een observatiesessie met het kind en (één van) de ouders). Op basis van deze casussen wordt geoefend met het ordenen van de observatiegegevens, het stellen van een diagnose (o.a. op basis van Greenspan en Wieder, 2006), het classificeren volgens de DC:0-3R (2005) en het opstellen van een behandelplan.
 

Ervaren GZ-psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, kinderpsychiaters, kinderartsen en jeugdartsen, werkzaam in bijvoorbeeld GGZ-instellingen en RIAGG's, medisch kinderdagverblijven (MKD), medisch kindertehuizen (MKT), kindertehuizen, de kinder- en jeugdpsychiatrie, Bureaus Jeugdzorg, kinderafdelingen van ziekenhuizen, consultatiebureaus voor jonge kinderen en privé-praktijken.
 Verdiepend
8
10
ja
Bestand 
503.pdf53 KB
 Ja
 Ja
Hoofdniveau
Jeugd
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.