Opleidingen details Amsterdam UMC VUmc Academie/Amstel Academie
Ergocoach (ID nummer: 303290)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen18 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Omschrijving;

Fysieke (over)belasting is vaak de oorzaak van verzuim en ziekte in de gezondheidszorg. Dit vraagt om preventiebeleid en aandacht voor fysieke belasting op de werkvloer. U gaat, als ergocoach, deze aandacht voor fysieke belasting op uw afdeling monitoren. Naast de verantwoordelijkheid voor de preventie en vermindering van fysieke belasting is binnen VUmc een extra taak opgenomen in uw takenpakket, namelijk het doen van werkplekonderzoeken. Wanneer een medewerker een werkplekonderzoek wenst geeft hij/zij dit aan bij de leidinggevende. De leidinggevende geeft u opdracht het werkplekonderzoek uit te voeren en u rapporteert terug aan uw leidinggevende. Wanneer het vraagstuk buiten het bereik van de competenties van ergocoach ligt of u komt er niet uit kan de leidinggevende besluiten HRM, Arbo en Milieu (HRMAM) in te schakelen

U wordt, als toekomstig ergocoach, opgeleid ter preventie van klachten en aandacht voor fysieke (over) belasting op de werkvloer. U gaat collega’s ondersteunen, begeleiden en motiveren om verantwoord om te gaan met fysiek belastende werkzaamheden. In de scholing leert u aan de hand van een plan van aanpak risico’s en knelpunten in kaart te brengen evenals mogelijke oplossingen/maatregelen en het doen van een werkplekonderzoek bij een collega. Passende maatregelen, hoe klein ook, kunnen een positieve bijdrage leveren aan een ‘gezonde’ werkvloer.

Onderwerpen

Dagdeel 1   Ergonomie, fysieke belasting, Arbowetgeving en de rol van ergocoach.
Dagdeel 2   Werkplekonderzoek en plan van aanpak.
Dagdeel 3   Veranderingen: communicatie en gedrag.
Dagdeel 4* Praktijkopdracht.
Dagdeel 5   Terugkoppeling plan van aanpak.

* Tussen dagdeel 3 en 5 gaat u op uw  afdeling invulling geven aan uw rol als ergocoach. U gaat uw plan van aanpak, waar u tijdens deze scholing al mee bent gestart, verder vormgeven en invullen.

Algemene doelstelling;

Na het volgen van deze bijscholing is de deelnemer in staat de collega’s op zijn/haar afdeling te ondersteunen, te begeleiden en te motiveren in het verantwoord omgaan met fysieke belasting en kan de deelnemer bij een collega met fysieke (over)belastingsklachten een werkplekonderzoek uitvoeren of doorverwijzen via de leidinggevende naar HRM, Arbo & Milieu.

21-1-2021 t/m 18-3-2021
Tijd09:00 - 13:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenscholing wordt gecombineerd Hybride en digitaal aangeboden

31-10-2019 t/m 19-12-2019
Tijd09:00 - 13:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenMedische faculteit

8-10-2018 t/m 10-12-2018
Tijd09:00 - 13:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

14-11-2017 t/m 16-1-2018
Tijd09:00 - 13:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenTransitorium gebouw (2B12), van der Boechorststraat.

VUmc Academie/Amstel Academie biedt opleidingen, bij- en nascholingen en trainingen aan voor medewerkers in (allerlei vormen van) zorginstellingen. Een aantal scholingen is voor een specifieke groep ontwikkeld (verpleegkundigen, operatie-assistenten, anesthesiemedewerkers, beleidsmedewerkers, e.d.). Een deel van het aanbod is voor meerdere functiegroepen geschikt. Het aanbod wordt op de site actueel gehouden.

Daarnaast bestaat een groot deel uit maatwerk ter verdieping en ontwikkeling van de medewerker in diens huidige functie. Het maatwerk aanbod voor artsen en medici wordt specifiek ontwikkeld om aan de vraag te voldoen.  

VUmc Academie/Amstel Academie Van der Boechorststraat 7
1081 BT
Amsterdam
Postbus 7057
1007 MB
Amsterdam
0612345678