Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

EMDR voor psychotrauma: vierdaagse vervolgopleiding (ID nummer: 302748)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen2814-5-2018 t/m 13-5-2021

Tijdens de EMDR basisopleiding heeft men kennis gemaakt met het EMDR basisprotocol en dit leren toepassen bij relatief ongecompliceerde PTSS. In deze 4,5-daagse vervolgopleiding ligt de nadruk op complexe situaties, moeizaam lopende behandelingen en bredere toepassingsmogelijkheden, waaronder de behandeling van complexe PTSS. Het EMDR-model kent twee manieren van conceptualiseren: het zogeheten ‘linksom-model’ (voor specifieke klachten met een min of meer duidelijke ontstaansgeschiedenis, zoals angst en stemmingsklachten) en het ‘rechtsom-model’ (wanneer de klachten het beste begrepen kunnen worden als gevolg van dysfunctionele opvattingen). Tijdens de opleiding maakt u zich deze methodes eigen, zodat u ze kunt inpassen in uw eigen behandelplan. Daarnaast bevat het programma het gebruik van 'cognitive interweaves' (bij moeizaam lopende behandelingen) en stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI).

 

De eerste twee opleidingsdagen vinden opeenvolgend plaats. De opbouw van de cursus is eender als de basisopleiding: korte theoretische inleidingen, videodemonstraties, instructies van de werkwijze, en oefeningen.
Tijdens de derde en vierde dag is er ruimte om stil te staan bij vragen die leven bij de deelnemers naar aanleiding van (hun) ervaringen met het geleerde in de praktijk. Met name wordt aandacht besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door de deelnemers gemaakte (en geselecteerde) videofragmenten. De vervolgtraining is een verplicht onderdeel van het opleidingstraject tot EMDR practitioner en erkend door EMDR Europe.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 wetenschappelijke evidentie
uitsluitend academici
Workshop
 Verdiepend
12
24
ja
€ 1080,- (inclusief 'praktijkboek EMDR', syllabus, lunches en warme maaltijd op dag 1)
28
Toetsing
CRKBO
ISO
Een afgeronde erkende EMDR basisopleiding, inclusief afgeronde competentiegestuurde supervisie. Om het niveau in de cursus hoog te houden, verwachten wij van deelnemers dat zij EMDR regelmatig toepassen en goed uit de voeten kunnen met het EMDR standaardprotocol. Deelnemers moeten daarom op dag 1 een afgetekend supervisieformulier kunnen overhandigen. (Zie www.emdr.nl voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname en de opleiding tot EMDR practitioner en voor een lijst met supervisoren).

Deelnemers dienen daarnaast volledig op de hoogte te zijn van de gehele inhoud van het: 'Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma'. [Auteurs: De Jongh, A. & Ten Broeke, E. (2003: 6e druk 2013). Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam [ISBN 978 90 265 2243 7] en hoofdstuk 1 tot en met 8 van het 'Praktijkboek EMDR': Casusconceptualisatie en specifieke patiëntengroepen. [Auteurs: Ten Broeke, E, De Jongh, A. & Oppenheim H-J (red.). (2008, herziene 3e druk 2012). Uitgever: Pearson Assessment and Information B.V. [ISBN 9789026522550].
 
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.