Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

EMDR voor psychotrauma: vierdaagse vervolgopleiding (ID nummer: 302729)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie287-2-2018 t/m 6-2-2021

Tijdens de EMDR basisopleiding heeft men kennis gemaakt met het EMDR basisprotocol en dit leren toepassen bij relatief ongecompliceerde PTSS. In deze 4,5-daagse vervolgopleiding ligt de nadruk op complexe situaties, moeizaam lopende behandelingen en bredere toepassingsmogelijkheden, waaronder de behandeling van complexe PTSS. Het EMDR-model kent twee manieren van conceptualiseren: het zogeheten ‘linksom-model’ (voor specifieke klachten met een min of meer duidelijke ontstaansgeschiedenis, zoals angst en stemmingsklachten) en het ‘rechtsom-model’ (wanneer de klachten het beste begrepen kunnen worden als gevolg van dysfunctionele opvattingen). Tijdens de opleiding maakt u zich deze methodes eigen, zodat u ze kunt inpassen in uw eigen behandelplan. Daarnaast bevat het programma het gebruik van 'cognitive interweaves' (bij moeizaam lopende behandelingen) en stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI).

 

De eerste twee opleidingsdagen vinden opeenvolgend plaats. De opbouw van de cursus is eender als de basisopleiding: korte theoretische inleidingen, videodemonstraties, instructies van de werkwijze, en oefeningen.
Tijdens de derde en vierde dag is er ruimte om stil te staan bij vragen die leven bij de deelnemers naar aanleiding van (hun) ervaringen met het geleerde in de praktijk. Met name wordt aandacht besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door de deelnemers gemaakte (en geselecteerde) videofragmenten. De vervolgtraining is een verplicht onderdeel van het opleidingstraject tot EMDR practitioner en erkend door EMDR Europe.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
uitsluitend academici
Workshop
 Verdiepend
12
24
ja
€ 1.080,- (inclusief het boek: ‘Broeke, E. ten, Jongh, A. de & Oppenheim, H.-J. (red.) (2012). Praktijkboek EMDR: Casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen. Amsterdam: Pearson’, syllabus, koffie/thee, lunches en warme maaltijd op dag 1)
28
24
154
Toetsing
Een afgeronde erkende EMDR basisopleiding, inclusief afgeronde competentiegestuurde supervisie. Om het niveau in de cursus hoog te houden, verwachten wij van deelnemers dat zij EMDR regelmatig toepassen en goed uit de voeten kunnen met het EMDR standaardprotocol. Deelnemers moeten daarom op dag 1 een afgetekend supervisieformulier kunnen overhandigen. (Zie www.emdr.nl voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname en de opleiding tot EMDR practitioner en voor een lijst met supervisoren).

Deelnemers dienen daarnaast volledig op de hoogte te zijn van de gehele inhoud van het: 'Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma'. [Auteurs: De Jongh, A. & Ten Broeke, E. (2003: 6e druk 2013). Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam [ISBN 978 90 265 2243 7] en hoofdstuk 1 tot en met 8 van het 'Praktijkboek EMDR': Casusconceptualisatie en specifieke patiëntengroepen. [Auteurs: Ten Broeke, E, De Jongh, A. & Oppenheim H-J (red.). (2008, herziene 3e druk 2012). Uitgever: Pearson Assessment and Information B.V. [ISBN 9789026522550].
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLet op; dag 1 tot 20.00 uur

Tijd9:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIncompany Arkin locatie Utrecht

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLet op; incompany

Tijd09:30 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.