Opleidingen details PsychodramaQ

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Ontwikkelingsgerichte opleiding Psychodrama (ID nummer: 302382)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&O - kennis5429-9-2017 t/m 28-9-2020
A&O - vaardigheden5429-9-2017 t/m 28-9-2020

In deze opleiding hebben we een ervaringsgerichte benadering, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten bij concrete praktijksituaties en gericht zijn op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Deze ervaringen worden uitgediept en gekaderd door het gebruik van psychodrama concepten en technieken.
De training is praktisch van opzet en heeft een interactief en actief karakter. Deze richt zich op een beter functioneren van de hulpverlener en op het vergroten van zijn/haar creativiteit en zelfsturing.

Doel van deze opleiding is o.a. het effectief functioneren van de deelnemer te ontwikkelen en te verbeteren. Het gaat hierbij om:
• het ontwikkelen van professionele bewustwording
• het verhogen van de weerbaarheid in het werk
• het versterken van de eigen zelfsturing in het werk en
• het in theorie en in de praktijk leren van de basishouding, de vaardigheden en de methodieken die het mogelijk maken om psychodrama, interactiedrama, roltraining alsmede sociometrie en sociodrama toe te passen binnen de praktijk.

Een volgend doel is het leren ontwikkelen van en werken met creativiteit in het werk (Moreno, de grondlegger van psychodrama heeft altijd benadrukt dat ‘creativiteit en spontaniteit de oorsprong van vitaliteit en geestelijke ontwikkeling beïnvloeden’).
Na de opleiding beschikt de deelnemer over creatieve, speelse vormen en methodieken om hun cliënten te leren hun emotionele- en gedragsproblemen duurzaam te reduceren, zodat zij effectiever kunnen functioneren. Deze creatieve, speelse vormen en methodieken zijn ontwikkeld voor het gebruik in individuele begeleiding en groepsbegeleidingen.
 

academici en HBO-ers
Overig
 Verdiepend
5
12
ja
1950,-
54
toetsing en evaluatie
(Eerstelijns, Gz- en klinisch) psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en artsen werkzaam in de gezondheidszorg. Professionals die in de praktijk werken met cliënten en hun kennis en ervaring willen uitbreiden en/of verdiepen. Professionals die tools willen verkennen en eigen maken en op een respectvolle, zinvolle, actieve en creatieve wijze hun eigen en elkaars werkwijze willen onderzoeken. Die daarnaast het gebruiken van creatieve technieken willen leren toepassen en theoretisch onderbouwen. Voor het volgen van deze ontwikkelingsgerichte opleiding psychodrama is het noodzakelijk dat men zelf cliënten behandelt. Er wordt van de deelnemers een zeer actieve inbreng verwacht.
Tijd10:00 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenStart om 10 uur.

Tijd10:00 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenStart om 10 uur.

Tijd11:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Praktijk voor begeleiding, coaching, training en opleiding.

Begeleiding met behulp van psychodrama, psychodramatechnieken, cognitieve gedragstherapie, emdr en focussen (individueel, in groepen) bij het vastlopen op diverse levensgebieden. Daarnaast coaching, training, opleiding en supervisie in psychodrama.

Ina Hogenboom, Registerpsycholoog NIP A&O, Trainer, Educator & Practioner in Psychodrama, Internationally registered.

Pompoenweg 9
2321 DK
Leiden
Burg. Brandtstraat 1
2381 XA
Zoeterwoude
0615616939
Selecteer een bestand aub.