Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Risicotaxatie in de ambulante praktijk, training in de RAF GGZ volwassenen (ID nummer: 301630)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie517-4-2018 t/m 16-4-2019

De ambulante forensische ggz heeft behoefte aan een risicotaxatie-instrument dat is toegesneden op haar cliëntenbestand. Instrumenten zoals de HCR-20 en de SVR-20, die zijn gevalideerd voor klinische populaties, zijn niet zonder meer te gebruiken in een ambulante setting. In de Waag, onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten, is een specifiek op het ambulante cliëntenbestand afgestemd risicotaxatie-instrument ontwikkeld: de RAF GGZ. Met behulp van de RAF GGZ wordt het recidiverisico ingeschat door in kaart te brengen hoe een persoon op uiteenlopende levensdomeinen functioneert. Het instrument is geschikt voor alle delicttypen.

Wat leer je?
Je bent op de hoogte van de recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van risicotaxatie van volwassen daders in de ambulante forensische ggz. Tevens ben je in staat de RAF GGZ, afhankelijk van je werksetting de versie jeugd of versie volwassenen, te scoren en op basis daarvan tot een onderbouwde inschatting van het recidiverisico te komen.

(Meerdaagse) Nascholing
320
incl. digitale literatuur en handleiding RAF GGZ binnen de ambulante praktijk (jeugd of volwassenen)
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Forensische psychiatrie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken – voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.